2009-03-14
又係farewell, 朋友一家調派新加坡, 今日大家的仔女都放早 (11:30!) 所以要搵九時營業的茶樓. 搵咗好耐先搵到彩雲軒fit晒我哋13個師奶嘅要求 趕接仔女.我們一行13人1 加1 位2歲小朋友9時已到.....剛剛開門因為人多點了大部份的點心 (日本人不吃的內臟除外)粥原來不錯, 我以為不嘢無好添加值$48一碟嘅海龍皇腸粉, 好長啊! 熱辣辣, d 蝦無用soda腌, 有蝦味ok喎, 不過太貴啦啦!炸腐皮捲, 太多油嘞, no good 呀其他大點小點都幾好味, 尤其埋單一睇, 好平呀, 仲想點呢?甜品係日本師奶嘅至愛, 無可能食飽唔食芒果布丁係大熱 -- 8 杯楊枝甘露本來都hit嘅, 不過彩雲軒只有jelly狀嘅, 只有一位師奶 order, 原來有3小個, 都幾精緻ga, 有d 師奶後悔無點添!我和另外2位師奶點了蓮子杏仁茶 有一位師奶點薑茶湯丸 (有5粒黑芝麻湯丸, 早知我都點啦!) 不過等咗好耐呀! 一致好評呀! 下次飲早茶 (九點至開) 會來彩雲軒lor係嘞, service 方面, waiter, waiterss, 無笑容, 不過舉手就到 好好ga
因為人多點了大部份的點心 (日本人不吃的內臟除外)
粥原來不錯, 我以為不嘢無好添加
炸腐皮捲, 太多油嘞, no good 呀
甜品係日本師奶嘅至愛, 無可能食飽唔食
芒果布丁係大熱 -- 8 杯
我和另外2位師奶點了蓮子杏仁茶
一致好評呀! 下次飲早茶 (九點至開) 會來彩雲軒lor
係嘞, service 方面, waiter, waiterss, 無笑容, 不過舉手就到 好好ga la.