彩雲軒

彩雲軒

(已結業)
Chou Wan Hin Seafood Restaurant
已改為「名爵」
彩雲軒 (已結業)
bcwbow
美 食 當 前 的
bcwbow
2011-10-10
關注
老 闆 作 東 , 一 行 5 位 同 事 到 了 酒 樓 用 膳 ,食 了 不 少 呢 , 特 別 是 數 款 香 口 的 小 菜 , 春 卷 ,和 平 時 吃 的 春 卷 賣 相 有 點 不 同 , 長 條 形 的 , 口 感 香 脆 又 不 太 油 膩 , 有 名 貴 的 菜 餚-翅 , 魚 翔 雖 不 粗 身 , 但 份 量 多 , 味 道 不 俗 , 海 鮮 焗 飯 , 濃 郁 香 口 , 很 好 吃 。查看更多
wongcatcat2000
晨早流流飲早茶
wongcatcat2000
2011-09-20
關注
見雞球大包,小時候飲茶時成日叫來食的,但現在的酒樓真是賣少見少了,包點來來去去只著重於奶皇流不流沙身上個大包,真係好大個呀,又多餡料,幾好味,一個人食唔晒,大家share就最好,仲食左蝦餃同燒賣,雖然係好行,不過飲茶係必食呀~!查看更多
山區麵包王
神枱生果盤.平平無奇一餐飯
山區麵包王
2011-07-28
關注
約咗好耐,改期又改期嘅一餐舊同事飯局,仲要少吓一個,少吓又一個臨時話唔嚟,無奈,但其他肯出嚟都係有心人,所以飯局照搞。最後只得5個人,都係大枱變細枱,叫少啲餸啫,最緊要係大家咁耐無聚,聚一聚講吓近況維繫份友情。就大家方便,揀咗好彩集團旗下嘅彩雲軒,雖然好彩都搞咗幾十年,但感覺都係比較屋村啲,依家多咗幾間彩雲軒、彩晶軒,路線走高檔咗少少,舊鋪又翻新吓,睇吓佢嘅水準係點!先講環境,一字長廳,空間感幾好,不過,排枱太密,完全背對背、枱貼枱咁滯,感覺唔係太舒服。幸好,依晚都係七乘幾滿,未至於周圍都係人,傾偈都唔使放盡喉嚨。服務方面,人手足,叫菜落單斟茶上菜都有服務員快手快腳搞掂。講到食物,我哋叫咗1個小食、1份燒味拼盤、2個熱盤、半份雲吞雞,連埋茶芥加一都係$530,尖咀區嚟講都好合理!麻辣牛肚牛肚睇樣唔似係柱侯又唔似係鹵水,本身味淡,但食落又幾爽彈喎,而面面放咗自家製麻辣醬,果然又麻又辣,小弟唔食辣,真係一件起,兩件止喇。燒味拼盤有叉燒、燒鴨、豉油雞同海蜇,OK啦,無驚喜亦唔差咁囉。欖菜肉崧炒藕片感覺炒得有啲唔夠火候,即係唔係好夠鑊氣。藕片雖然都算爽脆,但唔夠味,欖菜色澤比較白,因為一向見到嘅欖菜都好深色吓,而且,味亦較淡,落得份量又少,所以整體碟菜都無乜味。葡汁海鮮焗南瓜以葡汁做個海鮮,海鮮唔係用咩貴嘢,都係青衣柳、蝦、蟹柳、魷魚……等等,材料本身就唔係太期望。葡汁推得幾香,香料同椰奶味並重,互相都唔太搶。反而個南瓜一般,睇樣個南瓜已經透透哋身,瓜味唔濃,所以我哋都無乜刮啲瓜肉出嚟食。砂鍋雲吞雞半份全晚最有睇頭嘅餸菜,我都幾鍾意叫依道菜,因為又有湯飲,又有雲吞同雞食,平時其他湯水都好少食埋啲渣。湯頭幾鮮甜,鮮雞足半隻,食落又唔嚡,雲吞雖則大粒,但味道就普通咗,豬肉佔多湯裡仲有黃芽白。柑?食晚飯送生果盤,時下好多中菜館都有,不過,搞嘢在佢哋送上大柑5個,剛啱5個,仲要擺到品神咁嘅樣,我哋百無禁忌,所以都無所謂,如果有老人家晌度,實鬧鬼死呀。查看更多
+ 3
katling852
六個人的海鮮餐
katling852
2011-03-04
關注
今日睇電話相簿,記起在彩雲軒食晚飯的 "奇遇",不得不寫這篇食評。當日友人訂位,友人因工作關係,經常到彩雲軒吃午飯,但據說請另一位同事幫忙訂枱,怪事便發生了。當我到達接待枱時︰[唔該 A小姐6位。] 接待員︰[無 A 小姐訂枱,係呀,頭先都有人搵 A 小姐訂枱,都話無咯。] 心裡正感奇怪?既然剛才有人問,咁而家嗰客呢?無枱走咗?定入咗枱?看着接待員小姐滿臉不忿的樣子,只好坐在外面等友人到來。友人到來後,話已經攞枱。原來當時尚有空枱,第一位到來的朋友便攞枱等我們到來,並且已經告訴接待員,如果再有人搵 A小姐6位,請帶到她的桌子。很明顯,接待員深深不忿,不願意告訴我朋友在裡面等,只不斷重覆,都話無 A小姐 6位咯,真是奇怪的服務態度?話說回頭,我們六美人當然不會為了不值得的人動氣,開開心心到水族箱點菜,大擦一餐。海鮮的水準不俗,但最驚喜的,反而是前菜和金沙四季豆,如果下次再有幫襯,一定要為了前菜和金沙四季豆。查看更多
+ 2
遲來的團年飯文
vvloklok
2011-02-23
關注
這次的團年飯我在新港中心的彩雲軒好久沒有來過了, 這一天來客人不多,等我們的菜都上來了, 看一下居然坐滿人了,哇! 還好我們都提早來吃飯!!男友說團年飯要吃得豐富一點,於是我們兩個人就點了以下的東西吃!紅燒雞絲翅 ~ 有點不環保, 請見諒!炸子雞 ~ 很好吃, 很脆西蘭花炒蛘片 ~ 好彈牙, 好好吃薑蔥海蔘煲 ~ 很夠味, 可是海蔘超級少, 只有幾塊!!!!清蒸海上鮮 ~ 哇, 我們都好愛吃魚, 吃魚對皮膚好好哦!最後來一客花膠鵝掌, 這一餐好豐富哦!吃很飽之下, 我還是乾了這一碗紅豆沙!! 厲害!說實在的, 這一餐吃了這麼多, 真的一點也不貴,而且食物的質素也不錯, 只是海蔘讓人有點失望,不過也值得再去吃哦! 大家有興趣就去惠顧一下吧!查看更多
+ 3
Cherubi
Bad Service
Cherubi
2010-12-28
關注
自從稻香徹出新港中心3樓後,我0地才幫趁呢間酒樓,貪佢有椰王雪蛤奶 and 12點前結帳$3茶錢優惠.經過今次,我們blacklist呢間酒樓!1.知客無禮: 佢寫錯人數( 2人寫3人)都算,最為氣結係改寫期間突然多2人最後出現,竟然俾0個班人!我質問她為何俾佢(我先到 ga ma ! )佢語帶散漫+傲慢說:"讓老ar ma急乜呢,你未有位住ar."WA!,0個2 人頂多50出頭,又唔係"洞"支拐杖腳震震,話曬我到先,佢衰到用呢個借口推到一乾二淨,又唔道歉!2.叫乜無乜:叫粥話賣曬(等成3個字la~~~~),叫鳳爪排骨飯又話賣曬,得肉餅飯,Ok fine 叫lo,點知 wait for 15 mins 又話無!其間出點心又耐又慢,要三催四請先到 由10:30am 等到 11:15am !3.部長也無禮: 最 and 最 and 最 !!!!!!!! 追單期間 my mum 問女部長椰王得未時(等成半個鐘la~~~~),0個部長晦氣問:"咁你要幾多個(椰王)ar?",又說:"熱同凍都一樣0者!"語氣好差., 終於埋單la, 男部長無講多謝都算,當我發現單上竟列有"肉餅飯",我問個飯無出wo仲列出來?換來的是"呢到咪寫0左刪除lo,你睇清楚la!"這句晦氣說話,語氣又衰!!!!!最後嬲到不給tips.(埋單又慢,可能唔想俾$3茶錢優惠0瓜)連其他枱食客都話呢間野退步好多,連老客都走曬! ( OFCOS!!!! 入到去見幾多吉枱已經知乜事 la! 呢班知客,部長,侍應來倒米 ar ma!)我用行政會議成員劉皇發在車公廟為香港求得第二十七籤下籤0黎"贈"下la:君不須防人不肖,眼前鬼卒皆為妖;秦王徒把長城築,禍去禍來因自招。此店管理不善,上下樑不正(知客如是,部長也如是,可惡如鬼卒),長此下去,此店離"禍去禍來因自招"不遠矣!查看更多
No
好似一舊雲
晚飯之選
好似一舊雲
2010-11-27
關注
朋友生日暨畢業慶祝,一班朋友約埋先去尖東海旁影相後食飯。其中一名老友極愛中菜,接近非中菜不吃,大家沒任何反對的情況下決定食中菜,最後去左朋友OFFICE附近的彩雲軒食飯。一行五人,點了四個餸一個前菜:砵酒牛仔骨,脆炸廣島蠔,竹笙瑤柱羹~遇有一個忘了名字的流沙豆腐,前菜叫了長白山木耳。長白山木耳:是我頗喜歡的前菜,本來就喜歡吃木耳,加上配汁酸酸貼貼,十分醒胃,適合用來作前菜。砵酒牛仔骨:牛仔骨是我覺得牛中最有牛味的地方,不過要煮得好味都不易,首先一定不能太韌,而且要保持牛味,這味砵酒牛仔骨就做到,牛肉十分嫩,不會要咬很久都咬不動,而且小小酒香也提升了牛肉的味道,而且份量都算多,一人都有一大片肉,OK。脆炸廣島蠔:是日精選:炸蠔。粉不太厚,可說剛剛好,表面不太熱,內裡還保持溫度,而且蠔十分鮮甜,借得推介。竹笙瑤柱羹:這個略覺味道有點濃,本來預期是清淡一點的,當然味道是不錯,而且都足料,喜歡濃味道的朋友很喜歡。流砂豆腐:應該是用鴨蛋做配料,有點像在大排檔吃的黃金蝦,濃味的配準加清淡的豆腐,結果都好食。埋單一人70多元,不太貴,可以慢慢坐飲啖茶傾下計。查看更多
+ 1
脆炸廣島蠔,砵酒牛仔骨
Johnny  Law
★532(1) 休憩彩雲中
Johnny Law
2010-11-23
關注
2010年4月4日 ( 彩雲軒 - 1 ) 星期日,天氣頗佳,我與太座往尖咀逛遊,先在蘭芳園嘆個早餐,餐後左行行右逛逛,遊樂於商場中,中午時候,胃又空,腳又累,係時候找地方歇一歇了。我倆商量過後,決定找間酒樓醫醫肚又可將疲憊的腳放鬆...放鬆,落尖沙咀區飲茶,彩雲軒是較為常去的酒樓,過往試過點心水準幾好,價錢又平,地方大又易找位,因此今餐又來這裡渡過了。懷舊馬拉糕(7元),樣子做到幾懷舊,有着古典的味道,均稱的蔗糖色澤,賣相漂亮吸引,熱騰騰的品嚐,那是最好不過了,彈而軟的口感,全賴不規則糕身綿密的氣孔,甜度適中,這份邊緣馬拉糕,已經不錯了,如來自中央位置的糕品,我想會更鬆更加討好了。鮮蝦餃皇(33元),這道點心價錢是最貴的,一籠有四隻,形狀又大又細,手勢不一。難道是師傅休息去了?徒弟手勢未到家?雖然外表看來,沒有晶瑩剔透,但蝦餃皮亦未算過厚,不過就有少許韌,除了餡料有爽口蝦肉外,當中混合了少許肥豬肉,蝦和肉比例亦算洽當,適量的肥肉跟蝦肉結合,反令蝦肉增添了適量的油香,使之洽到好處,味道是幾好,可惜就是皮差一着呢!不過這籠蝦餃,即使怎樣看也不可能稱皇呢!鮮蝦燒賣皇(8元),燒賣不算大粒,原粒蝦肉混合豬肉,頂端位置上,加了一粒青豆來點綴,吃落除了豬肉蝦肉味之外,還隱隱滲出東菇香味,個人是喜歡那東菇味,看來口感同味道本是不錯的,可惜其中有一粒燒賣內,嚼到煙韌咬不開的筋膜肉,卻是美中不足了,這裡的燒賣顯然亦不配稱為皇。爽脆牛筋片(18元),估計製法,先將牛筋煲至呈喱狀,再雪凍後,切成片狀,要花的工序是不少的。這裡的牛筋片薄薄而通透,雖為透明筋肉,但脂肪含量十分低,不會漏膩,口感如說爽脆,又未覺有脆感,但也稱得上是爽滑的,味道!幸好沒有不喜愛的牛酥味,而吃牛筋,個人還是較為喜歡在牛腩麵檔吃的原條牛筋的感覺,其實多吃牛筋也有益處,它含有豐富的膠質,能預防關節老化的。潮州粉果(8元),個人喜愛的中式點心之一,所以每次飲茶必點之物,端上來時,皮薄通透關係,幾乎看得到內餡是甚麼料了,用筷子夾起時,發覺黏度頗大,咀嚼時,粉皮有點煙韌外,又不覺太黐牙,咬開後,先後感到有花生、菜甫、沙葛、韭菜、肉碎等等,各樣餡料味道相互交錯,味道平均而洽當,誰也搶不了誰的味道,味道就是標準對味的潮州粉果,除了皮水準欠佳外,亦屬美味可口的粉果。荔茸海鮮盒(8元),外型有點像芋角,海鮮盒旁放了一棵番茜作點綴,蜂巢型的外皮,表面鬆脆吸引,色澤呈金黃,可能瀝乾油份的工序做得好關係,沒有發現過油情況,芋蓉不知是否採自廣西荔浦的香芋,但口感亦算香滑,內裡藏着的海鮮粒,有蝦、帶子及肉碎等,還有少許汁液,餡料味道鹹裏透甜,配來小碟甜酸醬不醮也好吃,整體口感外脆內軟,香脆美味。豉汁蒸鳳爪(8元),樣子蒸得幾靚,鳳爪都算大隻,爪尖已剁去,色澤深,看似蒸的火候足夠,鳳爪皮軟腍而入味,豉汁味濃郁,豆豉味道似足陽光豆豉,幾香口的,細嚼下又滲出蒜香味,雖然見到有辣椒,但辣味並不明顯,卻增添了惹味可口。雪蛤燉椰皇(12元),很抵吃,每次必點,滾熱的原隻椰皇盛上,並且用上燉湯紗紙封實蓋邊,這樣又是似模此樣的保持原味方法,揭開椰蓋後,已嗅到椰子香味,內裏是原隻椰皇連椰肉燉鮮奶雪蛤蛋白,雪蛤真的難尋,間歇吃到透明細粒的物體,也許就是雪蛤吧!這樣便宜,也不去深究了,燉蛋真的很滑,清香甜美,好吃便是了,最後用上金屬匙羹挖出椰肉來吃,椰肉口感軟中有韌又甜美,椰肉有益又沒有浪費,值得推介的吃法。這裡環境感覺舒適,每張檯距離的空間,尚算寬敞闊落。在尖沙咀區屬低消費酒樓,每位茶費7元,點心價錢:分別是小點8元、中點12元、大點16元、特點20元及頂點24元,這樣的價錢,絕對是稱得上價廉,物美就見仁見智了,這裡個人感覺點心一向不錯的,雖然今天還欠了一點點,但仍屬ok的。服務水準正常,沒有發覺到甚麼不妥之處,亦沒有遇上不悅。我倆補充足夠能量,別過彩雲後,再次延續今天的旅程,就是跟太座四處閒逛了。查看更多
+ 6
燒賣既價錢系咪打錯呀?8蚊?!同其他平價點心一樣既,如果真系8蚊就超抵wo~
2010-12-08
回覆
Hi...john3573...歡迎你!對呀...真的是抵食...喎...
2010-12-10
雪蛤燉椰皇
minniech
週末早茶
minniech
關注
因為新港中心進行裝修, 所以選了彩雲軒作我們的早茶。很容易找到坐位, 不用等, 慳了不少時間!!我們叫了幾客點心, 包括蝦餃、蒸蝦腸粉、豉汁蒸鳳爪、煲仔飯、香煎蘿蔔糕、傳統蝦春卷。蝦餃的蝦很鮮!!蒸蝦腸粉雖然唔夠熱, 不過豉油甜甜的, 配合得很好!!豉汁蒸鳳爪很入味!! 價錢只不過是小點呢!!煲仔飯當然不用講, 很美味, 很少酒樓有得吃, 而且價錢都只不過是$12。傳統蝦春卷有別於一般春卷, 長長的, 賣相是幾枝筆放在筆筒內。香煎蘿蔔糕4件平放, 很好味, 因蘿蔔足夠, 沒有太多粉狀。還有充裕的點心紙放在檯面, 很細心!!查看更多
+ 1
我都好鍾意歎中茶,呢幾日都有去,你可試下灣仔譚魚頭,茶巿唔算貴,點心唔差,一定要試蒸魚雲,香芋奶王包,起美味最好自攜茶葉,賞心悅目
回覆
多謝你的推介, 有機會我會試一試!!!
傳統蝦春卷
香煎蘿蔔糕
蒸蝦腸粉
豉汁蒸鳳爪
煲仔飯
蝦餃、蒸蝦腸粉、豉油蒸鳳爪、煲仔飯、香煎蘿蔔糕、傳統蝦春卷
貓仔-J
貓仔-J
2010-07-27
關注
人數:8時間:8.30pm選擇原因:人數較多(8位),有1位還要個半小時候才到.所以要找1處周末容易留位又容許長坐的食店.曾在此飲茶對食物的印象也良好.服務k.除了較junior的職員忘記了我們要遲上菜的指示.再跟部長跟進後部份食物在朋友到達前於廚房侍候.食物(菜名已忘記,只是大約):頭盤- 四川牛肚 - 微辣.好味.不過份量頗少- 燒腩仔 - 朋友讚好- 凍豆腐連皮旦 - 豆腐很滑.芝麻醬很香口.不過太多豉油(幸好只是放在另一邊)主菜- 粟米魚肚羹 - 我覺得偏咸但朋友沒有反應.本來想選冬瓜佛跳由牆但一早已售罄- 燒乳鴿 - 皮不夠脆- 孖寶(半隻雞+魚) - 魚夠新鮮(雖然當侍應用水桶拿給我們看時,他要搖搖桶子那尾魚才動!).而且很肥大.但是那碟雞實在是太瘦兼份量少.有點"鞋"- 生炒骨 - ok- 草菇甘荀炒銀杏 - ok- 芥末蝦球 - 外層太多芥末,太"供"鼻.不過尚算ok甜品- 手掌般大的壽包.內有白蓮蓉和半個旦黃.不太甜.好味!!! - 贈送果盤以每人大概$90 (包括請了壽星女),服務和食物都合格有餘.會多多支持! 查看更多
+ 4
壽包
honeysnow
幾特別
honeysnow
2010-06-20
關注
我第一次去公司附近呢間彩雲軒食晏,因為稻香係隔離嘛,稻香平D嘛,但今次去完彩雲軒我會再去因為:今次我地食左, 叉燒腸粉, 檸蜜叉燒包,叉燒餐包,炸白飯魚,煎蘿蔔糕,午市孖寶,蝦餃。大部份的野食都中規中距,唔會話難食,但又未至於好好食,但至少同個價錢係符合既,不過個檸蜜叉燒餐包真係幾奇怪,因為佢係用檸蜜為叉燒調味,但味道唔係好夾.好似食緊檸汁雞加舊叉燒咁..不如普通叉燒餡好過啦。 午市孖寶我地叫左一個小炒王加雞湯麵,個小炒王好得,好惹味,有炸菜,碎豬肉,豆腐粒,青椒粒等等好好味夠入味最好送白飯。甜品我地叫左心太軟~估唔到酒樓都有心太軟食~一來到,看個樣仲以為無料到,點知一劏開,隻心太軟就爆醬~!!!! 超正,熱辣辣~~~!!! 而且唔會太甜,仲好大隻喎,一個人真係食唔晒,佢都只不過承惠二十大洋~咁既水準,真係就咁去到食個心太軟都好丫~而呢個亦係我會再去的原因啦~查看更多
心太軟
小炒王
Jyt
奇奇怪怪的 ...
Jyt
2010-05-13
關注
是好久的忘了寫食評....這次是跟家人 四人一起來是星期天的下午 有好多遊客 而中國內地較多 每張台相差不遠 細心之下也能聽到隔離陳師奶今晚煮乜餸 哈哈餐牌很舊 好像就黎爛咁..點心黎到既時候都有少少爛 走左樣咁明明叫了紅包(生日吃的) 卻來了大包也落錯單 整張單去了隔離台 最奇怪 隔離台也照食 到最後也能追到單就算吧..於tst區點心價錢是便宜的服務一般 他們有點像浮游緊 但這裡不需要等位 也可以的 若要等位,不用預我Thanks!查看更多
judy3333
公差去香港
judy3333
2010-03-05
關注
据同行的同事说,这家店装修过了。大厅并不大,也就20桌左右吧。不确定里面是否还有包厢或别的厅。清蒸东星斑:288港币。这鱼,是我吃过的最鲜嫩最好吃的一次了。价格比杭州便宜,清蒸的味道也相当的好吃。很是喜欢。广式炒腊味:芥兰炒腊味,有香肠,腊肉,很香。头一次吃芥兰与腊味炒在一起的菜,感觉比白灼芥兰更入味更鲜美,因为有了肉的混合。局蟹:我不确定是否叫这个名字,是整个青蟹的壳,里面是局过的火腿丁,土豆,奶酪,咖喱,应该还有别的料混合一起局烤而成的,非常的绵软香鲜。这菜要趁热吃,虽然热量不低,但我还是把整个都吃完了。老虎汤:子排,玉米段,胡萝卜炖一天而成的浓汤。表面只有一点点浮油,光喝这汤,只有纯粹的鲜味,是纯粹天然的鲜,一点点人工合成的鲜味剂都不添加。店员说这汤是每天从一早就开始炖的。一共600港币左右。我真是喜欢香港的美食,食材用得地道,味道作得好。服务也细致周到。查看更多
YO_WO
又去彩雲,,親戚聚餐一流
YO_WO
2010-01-28
關注
上星期去完半島,,契媽個仔結婚..我個人喜歡平凡得黎多點心思..貴貨唔飽唔岩我今晚約左班親戚係新年前見見面..係尖咀方便舅父同姑姐一家8點幾,我去到..舅父一早拎左位..好彩唔洗慢慢等姐..=]我同妹都喜歡果道太白脆青瓜..望落去..唔似有煮過,,,不過真係爽口..味道甜甜地唔似平時既前菜咁..辣辣地先開胃聽姑姐講佢有d酒添..((不過我就食唔出啦))..好健康..好岩瘦身中的我^^妹叫我返黎寫食評記得寫涼伴手撕雞喎我成家餐餐唔係雞就海鮮..不過手撕雞好正..第一:冇骨!!加上凍食既雞好少見..(本人好少)有少少辣味, 配埋青瓜一齊食...一流totally食左::南乳炸豬手....@@川辣口水雞..太白脆青瓜...goooood涼伴手撕雞...nicccccce甜品麥米粥..個樣好似綠豆沙~仲有生果盤送...哈哈~經理話熟客先有喎~~~唔知係咪堅既呢~查看更多
涼伴手撕雞
太白脆青瓜
黃湯浸津胆..白菜黎..好清
麥米粥...糖水黎, 唔係粥
生果盤
新港聚舊晚飯
mapo886
2010-01-27
關注
同D舊同學食飯, 原本諗住去鼎泰豐, 但超多人費事等就去隔離彩雲軒, 其實d野食都ok丫果晚冇咩人, 8點後人氣多番d幾個小菜之中最掂係脆皮牛坑腩, 配埋個咖喱醬簡直無得頂, 外面炸到脆脆地裡面肉質軟林林, 其餘d小菜都ok, 不過係牛坑腩特別出色另外一個小食黃金南瓜條都非常好食, 好香蛋黃味, 好似食緊月餅入面個蛋黃咁, 但係冇咁漏同膩, 可能加左d南瓜, 總之係食完第一舊想再食多舊其實都飽飽地, 見到隔離枱食焦糖燉蛋, ,我地都唔執輸, 貪得意幾個人SHARE一個, 都幾香, 試一試都無妨, 價錢又夠大眾化埋單時waiter問我地有冇中銀信用卡, 佢話用200分可以當$1用, 我地有用到, 減到10蚊, 哈查看更多
脆皮牛坑腩
黃金南瓜條