2019-07-04 245 瀏覽
好中意彩虹的我, 上網見到有間好靚既花色餃子,佢既顏色色素係採用天然蔬菜汁 , 全天然~仲有前冷盤、小菜、飯麵、甜品、飲品供應。 當然要黎試下啦~位置位於銅鑼灣同灣仔交界, 依道真係丁丁最方便環境餐廳整潔, 仲有部電視機不停放著餃子的製作過程, 好似你都跟佢地師傅整緊餃子咁近入口處係廚房, 可以睇到製作餃子過程牆身有荷花圖畫, 餐廳以亭園設計, 屋頂仲掛左櫻花佈置襯番個餐廳名---西塘花記好! 叫野食招牌五福水餃五福水餃分別係剁椒魚水餃, 蕃茄牛肉餃, 冬菇豬肉餃, 海三鮮水餃同翡翠三鮮水餃剁椒魚食落辣辣地, 好似魚蛋係水餃入面咁 蕃茄牛肉蕃茄味重, 一咬開好juicy  冬菇豬肉 黃色皮用南瓜汁做, 味道較淡味 黑色墨魚汁, 餡料係蟹肉, 元貝, 蝦仁, 十分鮮味 綠色 內饀有蝦仁, 雞蛋, 韭菜, 都係好juicy, 蝦仁, 雞蛋, 韭菜又幾match------------------------------雨花石水餃彩虹邊邊顏色既水餃皮, 睇見都流口水紅色邊邊係用左紅莧菜火龍果汁, 綠色係用左菠菜汁而黃色係南瓜汁幾款水餃入面都係包馬蹄豬肉, 老老豆豆味道其實唔係話好唔同, 但顏
好中意彩虹的我, 上網見到有間好靚既花色餃子,
佢既顏色色素係採用天然蔬菜汁 , 全天然~
仲有前冷盤、小菜、飯麵、甜品、飲品供應。 當然要黎試下啦~

位置
位於銅鑼灣同灣仔交界, 依道真係丁丁最方便

近入口處係廚房, 可以睇到製作餃子過程

好! 叫野食

招牌五福水餃

剁椒魚
食落辣辣地, 好似魚蛋係水餃入面咁

蕃茄牛肉蕃茄味重, 一咬開好juicy

冬菇豬肉 黃色皮用南瓜汁做, 味道較淡味

黑色墨魚汁, 餡料係蟹肉, 元貝, 蝦仁, 十分鮮味

雨花石水餃

彩虹邊邊顏色既水餃皮, 睇見都流口水
幾款水餃入面都係包馬蹄豬肉,

老老豆豆味道其實唔係話好唔同, 但顏色真係好靚, 吃得到的彩虹是也~~

雞絲拌粉皮

叫左個小食開胃, 白色粉皮上面有雞絲, 青瓜同埋花生碎,
醬汁用埋酸辣, 食落好惹味啊~

鮮榨紫薯露
紫薯露紫薯味超級濃, 熱飲同唔甜, 只有紫薯天然甜味, 好健康

水蜜桃soda
當然要叫埋杯唔健康既沖淡下haha~ 水蜜桃清新, 不過略甜

不得不提,
水餃餐會附送紅棗雪耳燉雞湯, 地方的孩子需要湯水

岩哂我依d 媽媽係無飯主婦ge 朋友仔~

蒜頭豉油配餃子好過癮, 岩哂重口味寶寶