2017-09-18
去ifc shopping 肚餓又未想食正餐之際 我就行過呢間gelato 專門店叫左medium size $69-yogurt-nocciola-crema di grom好食指數:7/10原本以為大大杯 原來都唔大 不過都好既 少吃多滋味-Yogurt 味好出 酸酸甜甜 每一啖 都好似食緊yogurt咁 不過 個口感就係雪糕感覺-Nocciola 係tonda gentile hazelnut , 棒子味出 就好似食好多繽分樂味既雪糕咁 不過對比棒子朱古力無咁膩-crema di grom 係店家既signature favor 所以我唔諗即叫🤔嗯 唔係我杯茶呀 可能意大利人比較喜歡咁甜既口味?裡面落左pastry cream, corn biscuits, chocolate chip 😀真係又複雜 又甜 真係唔識欣賞 同埋呢隻味係最膩 食完滯左有人話gelato 健康d 但Gelato 同普通雪糕一樣 用大量糖製造 所以同人share最開心---------------@grom.hk @gromgelato📍Shop No 1023, Level One, IFC Mall
叫左medium size $69
-yogurt
-nocciola
-crema di grom
好食指數:7/10
medium
原本以為大大杯 原來都唔大 不過都好既 少吃多滋味
🤔嗯 唔係我杯茶呀 可能意大利人比較喜歡咁甜既口味?
---------------
@grom.hk
@gromgelato
📍Shop No 1023, Level One, IFC Mall, 1 Harbour View St, Central
題外話/補充資料:
分量不大,建議揀多幾個味試