2013-09-27 209 瀏覽
呢間餐廳,港式扒就預左,但冇諗到咁差,應該話令人有驚起(身走人)我原先叫了個set dinner..牛扒,個位女侍應話晚餐冇分幾成熟,ok...食平野$90,不能有要求,到飲完湯,食埋餐飽,佢特然笑哂行埋黎,心知不妙,佢話晚餐牛扒吾夠做一份,叫我改第二個餐,個時只係晚上8時正,ok...冇就轉鐵板T骨扒,今次可以叫5成熟,過左10分鐘,又一位侍應,忽然放低一碟疑似平價晚餐牛扒,話你要嘅晚餐,原本個位侍應走埋黎解釋話,我見又一份晚餐多左,咪幫你轉番,我拒絕接,要T骨,咁佢地收走了到T骨黎到,勁!我用盡力都冇法子將條筋切開,成塊扒有四條強勁嘅筋痴住,加上八成熟嘅"幫助"下,我基本上冇食過塊扒。我朋友的什扒餐亦十分"精彩",塊塊一樣,無味及"柔韌"十足。在如此有"禮貌"和氣氛"平和"下,我倆就此完成了這餐飯
在如此有"禮貌"和氣氛"平和"下,我倆就此完成了這餐飯

題外話/補充資料: 期待下次
2013-09-25