餐廳: 百芳池上便當 (大河道)
資訊:

<香酥雞翼🐔便當🍱 碳焙烏龍><百芳滷雞翼🐔便當🍱 茉香綠茶🍵>池上便當🍱係一款黎自台灣🇹🇼台東池上鄉既鐵路🚞便當🍱 最大既特色係用木盒裝住當地出產既稻米🍚 而百芳用既係紙質仿木既盛載器🥣 外表都好有台灣鐵路便當既感覺🚂🍱成個便當最吸引我既係d 配菜🙈 分別有粉絲、半隻滷蛋🥚椰菜同埋粟米,份量充足到鋪滿左整個便當🍱 而且係勁有質素👍🏻 搞到我勁開胃😃至於主菜既香酥雞翼🐔同埋滷雞翼🐔 兩者肉質都唔錯,前者炸得都幾香脆,不過對比🆚起其他便當就相對普通;後者滷得幾入味😋 唔會太咸👍🏻跟餐會有1杯指定飲品贈送😄 分別揀左碳焙烏龍同茉香綠茶🍵 係幾有茶香👃🏻 不過味道偏甜😅 可能台灣飲品都唔吝嗇佢地既甜🙈 特別係杯碳焙烏龍😣 茉香綠茶🍵就相對清淡反而更吸引👍🏻
<香酥雞翼🐔便當🍱 碳焙烏龍>
<百芳滷雞翼🐔便當🍱 茉香綠茶🍵>