餐廳: 犀牛犀牛 (中環街市)
資訊:

中環街市翻新左之後都係第一次嚟,二樓一列外賣小食店,而呢間台灣過江龍主要賣台式蛋餅、吐司、小食炸物同茶飲之類_➤芋泥肉鬆蛋吐司🥪$35即叫即做,都等左15分鐘左右,暖笠笠,餡料份量都唔少,幾乎每啖都食到餡吐司厚度適中,但吐司似就咁加熱,冇點烘過完全唔酥脆,普通方包咁。芋泥軟綿,冇乜顆粒感,唔會噎口,但芋頭味唔算重,帶少少奶味,略嫌太甜,第一次食芋泥,比較唔到算好唔好食。肉鬆夠乾身酥脆,唔會黐埋一舊,鹹鹹嘅肉鬆加埋甜甜嘅芋泥都幾特別嘅。蛋比較薄身同過熟,對比其他配料嚟講存在感較低,比其他搶曬味,唔係好食得出蛋味。另外冇其他醬汁,好在芋泥嘅濕潤令到成件事冇咁乾,而且肉鬆好大程度上carry左件包整體食落覺得有啲甜膩,食左半件都幾滯,而且麻麻地芋泥肉鬆呢個配搭,唔太岩我地口味,價錢一般,未必會食第二次_🍽味道指數:★★★☆☆📷環境指數:★★☆☆☆🛎服務指數:★★★☆☆💰抵食指數:★★☆☆☆😋推薦指數:★★☆☆☆📍中環皇后大道中93號中環街市2樓242A號舖Ig:rhinohkg📍其他分店:沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31E號舖沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓162號舖天水圍濕地公園

_

Ig:rhinohkg

📍其他分店:
沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31E號舖
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓162號舖
天水圍濕地公園路9號Wetland Seasons Park地下6B號舖
大角咀大角咀道33號富貴大廈東座地下7號舖
香港仔南寧街2-16號香港仔中心四期1樓1號舖