2021-01-04 55 瀏覽
每次經過門口都好多人排隊,其中一個原因應該係因為大家太掛住台灣,作為香港的唯一一間分店,大家當然爭住嚟試吓!! 我揀咗平日嘅兩三點嚟食,以為唔使排隊,但都等咗一陣先入得!紅燒腱心半筋半肉牛肉麵(手工麵),平時食牛肉麵通常係一片片牛肉,而呢度係一大塊牛腱心肉分量十足而且煮得好淋好入味,根據店內嘅介紹,原來煮一碗牛肉麵要用成18個鐘,難怪咁入味!! 另外手工麵都好有驚喜,係粗麵但又好滑,有啲食緊粗河粉嘅感覺,通常我鍾意食幼麵,但今次個手工麵贏咗!! 好嘢留返最後先食~三寶面(細麵),一樣有腱心同牛筋,但就多咗牛肚,牛肚係彈牙爽口的,同食點心蒸到淋晒嘅牛肚有分別,見隔離枱飲埋啲湯,我又試吓飲,叫咗紅燒湯底諗住冇咁辣,哈哈太多香料太重口味有少少辣唔適合就咁飲啲湯!! 滷水拼盤,有牛肚、牛𦟌、滷蛋、豆干同埋鮮菌,滷水都幾入味,牛展最好食,果然係烹調牛嘅專家,另外滷水豆腐同蛋都唔錯!! 飲品就叫咗酸梅湯同柚子蜂蜜綠茶,好彩叫咗嘢飲,因為湯底都偏濃味同有少少辣!!

好嘢留返最後先食~