2024-08-24
今日同朋友過嚟旺角呢一邊行街,咁啱就見到呢一間位於喺旺角新開嘅台灣打邊爐,門面都裝修得幾靚,而且佢嘅餐牌都非常適合我同朋友嘅口味,決定入去試吓,餐牌非常多元化,而且我哋都可以揀到我哋鍾意嘅嘢食,我哋就決定叫兩個唔同嘅肉,然後大家一齊share! 餐廳外邊就有自助嘅新鮮蔬菜亦都有唔同嘅丸,最特別之處係有佢自家製嘅墨魚滑蝦滑,呢兩樣嘢喺出邊食都真係唔平,仲有自家製真係非常抌本!日本A5和牛鍋,呢一個我哋揀咗一個套餐,餐廳既日本A5和牛係高級的和牛品種,待應放和牛上枱嘅賣相非常之靚,尤其是牛肉雪花部位,肉質亦細嫩、油花分佈均勻,每個部位都好正,油香係口中有豐富嘅口感,牛味仲好夠,出入口即化,口感十分濃郁,味道同日本嘅一模一樣,正!我同朋友都十分滿意佢嘅質素🤝佢嘅蝦滑真係非常好食,仲見到每一隻新鮮嘅蝦,我同朋友都非常鍾意,出邊自助區,有非常多唔同種類嘅嘢食,除咗呢樣之外我都有食到其他,蟹柳都係一個唔錯嘅選擇佢加埋本身嘅湯底非常好食,亦都提供新鮮嘅蔬菜,真係唔錯!仲要係任食!松阪豬肉口感極佳,而且油花分布平均,松阪肉源自豬既頸部位置,位於豬頰同下巴連接處,咬起黎亦都非常有口感,再加埋湯底本身嘅味
松阪豬肉口感極佳,而且油花分布平均,松阪肉源自豬既頸部位置,位於豬頰同下巴連接處,咬起黎亦都非常有口感,再加埋湯底本身嘅味道非常好食,我同朋友都非常鍾意,而且材料非常新鮮,食得出肉質有彈性!
鳳梨冰茶都好好飲,夏天咁熱最適合飲呢啲,正!