2020-07-31 468 瀏覽
💛 #黃色經濟圈 我本身幾鍾意食滷肉飯個奈何香港食親都又貴又唔太好食🥺試到我都冇乜信心~但今次銅鑼灣呢間便當店帶到少少驚喜比我❤️食到台灣嘅味道🤤🍴招牌滷肉飯便當($56)店員見我猶豫不定就向我介紹餐廳嘅滷肉飯🤤因為係香港中過唔少伏所以都係懷住半信半疑嘅心態試下🤣食落滷肉嘅肥瘦比例剛好🤤調味各樣都幾似台灣食到嘅味道~雖然未係去到最好食但疫情下食到都好滿足😋每個便當仲會配三款每日精選配菜❤️今次食係茄子、豆腐同蒸蛋😋個人覺得茄子同滷肉好夾食落超香👍🏻🍴鹽酥鴻喜菇($26)當日比較早同男朋友兩個都唔係好肚餓所以叫多左個鹽酥鴻喜菇試😋食落好酥脆仲好香菇菇味😋⚠️留意番餐廳只有3-4個位置~多數做外賣❤️但食物都有一定質素大家都可以多啲去支持💛尤其疫情期間買番屋企食安全啲🙇🏻‍♀️偷偷聽到餐廳好似係由台灣人主理架😚❤️📍 囍筷 (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地下2號舖
💛 #黃色經濟圈

🍴招牌滷肉飯便當($56)

🍴鹽酥鴻喜菇($26)

📍 囍筷 (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地下2號舖
  • 招牌滷肉飯便當