2016-06-29 2999 瀏覽
想不到,旺角也有這種台式美食店,係天般的小浪漫。好有台劇Feel吧?那些年的朋友返黎啦~~~黎到台式店,又點可以唔飲珍奶?一人一杯,台灣特式呢~~柚子醬油豬腳冷盤前菜,細心地將豬腳起骨,一口一啖咁。方便女仕們食!配上柚子醬,酸酸尾尾,開胃之選~~三杯大蝦平時就好鐘意食三杯雞,今次轉咗食大杯!想不到,同樣好味!入味非常,而且仲好惹味。雖然幾十蚊,但係蝦都唔少,應該有七八舊,蝦肉都幾爽,整得唔錯。香烤芝士大雞排鹽酥雞啲FD,勁大塊!大過我隻手掌好多呢~~~一上台,勁香!個外皮仲係脆脆地沙沙聲。睇都睇得出新鮮炸起!起到芝士絲!可見用料唔係少吧?!炸醬好薄,雞肉嫩滑,配埋個芝士,好正!西班牙海鮮鑊仔燉飯唔好以為百零蚊,就會好少料?錯啦!想不到好大碟之餘,仲要海鮮料都唔少喎!有大蝦、魷魚、青口、帶子等等!足料到爆!而且海鮮都唔差,都幾新鮮呢~~個飯是西班牙特式,濕濕地,有上湯去燉,加埋海鮮,更多鮮味~~甜品,這個拼盤好誇張!有大大塊的窩夫!同樣有香滑的士多啤莉雪糕,配上朱古力冬甩。咁多嘢食,女孩子最啱啦~~~
黎到台式店,又點可以唔飲珍奶?一人一杯,台灣特式呢~~
柚子醬油豬腳

三杯大蝦