2017-01-23 147 瀏覽
101肉燥飯就好耐之前試過 今次見上網介紹 就同朋友放學過去尖沙咀一齊試哩間 感覺質素幾高 7點前入座 $248(未加一) 💁🏻因爲一早已經訂咗位 所以一行上去就已經安排咗位比我地坐😬侍應即刻比咗餐牌 仲問我地需唔要要介紹返 教我地要點樣嗌同有咩可以嗌🎈限時兩個鐘 我地覺得應該夠食既☺️餐牌 同時係要用筆tick低要咩食🤤 主要有9樣野 會有兩款前菜 係可以添加💁🏻 之後要簡湯底 我地簡咗台灣紅燒牛肉涮涮鍋🐮 我地怕太辣 所以就嗌小辣👍🏻 因爲我地之間有人唔鐘意食海鮮 所以就冇加30蚊去嗌海鮮🦀🦐 肉類我地有三個人 所以可以簡一款 就嗌咗肥牛片💕 其他野佢會自行上 就唔需要點簡☝🏻哩張係飲品既餐牌 除咗含酒精既飲品唔可以嗌之外 其他就可以隨便嗌☺️ 款式真心多 同出面好少有 台式飲品打邊爐飲算係第一次🤓 我就嗌咗兩杯 兩杯都係水果冰茶系列😍青蘋果水果冰茶💁🏻 好大杯 夠哂凍 入面有幾款水果 有淡淡青蘋果香 同青蘋果味🍏 唔會話過甜 所以應該冇加到太多糖😋 入哩杯同打邊爐個湯底幾夾 唔會好似飲可樂咁 飲越飲越口渴💫第二杯又哩咗水果冰茶 今次哩杯係柑桔檸檬水果冰茶🍋 份量同上一杯一樣 夠大杯🍹
第二杯又哩咗水果冰茶 今次哩杯係柑桔檸檬水果冰茶🍋 份量同上一杯一樣 夠大杯🍹 有幾片檸檬 檸檬味比較出 我覺得幾好飲😋
紅燒牛肉鍋小辣👍🏻 比我想像中唔辣 鍋既味甜中帶小許辣😬 入面有湯料好豐富 有好吸湯既娃娃菜 帶甜味既洋蔥 軟淋淋夠入味既牛肉🐮 幾款既菇類 仲有好甜好甜既蕃茄同紅蘿蔔☺️
份量比想像中多 一人有五片左右 食落覺得質素幾高 肥牛片油脂分佈得幾平均😋 唔會話過肥過瘦 切既厚薄適中 我地覺得幾好食☺️
手工火鍋拼盤 有齊八款唔同口味既國食 幾豐富😬 我最鐘意食墨魚汁鳥結糖😍 外觀幾趣致 有d似台灣既甜不辣 但食落完全唔似😮 係墨魚條 好重墨魚味😋 幾障牙同爽口 好值得encore 可惜限咗一人一件🙈 真係忍唔住好想食多幾舊😄
特大炸響鈴同即炸魚皮 份量十足🤔 有我大半隻手咁長 炸響鈴同魚皮都夠哂脆☺️ 食開炸鈴就知放落個鍋度三至五秒就即刻拎出黎😬 咁就唔會淋身 唔好食喇✌🏼 技巧好重要 所以大家要識得淥 而炸魚皮我就選擇唔放落個鍋 就咁食 當小食都夠哂可口💕💕
一餐滿意又滿足既晚餐就當然要黎返個甜品☝🏻 哩度既甜品就係木槺珍珠奶茶布丁🍮 賣相幾吸引 布丁較軟身 甜味正常 相反奶茶味夠哂突出 食完個口好似飲咗半杯珍珠奶茶咁🍶 濃濃既奶茶味同軟身既布丁 出奇地夾 同勁有台灣味道同特色🤤🤤🤤