2021-03-03
新開嘅吐司店 我一開始就比menu吸引咗😍😍款式實在太多 價錢由$30到68不等 真係款款都想試🤩 原條鰻魚吐司連一罐茶都係賣$68 係幾吸引🤪 但最後我都係試啲common 少少嘅款😋😋因為愈簡單口味愈試到佢哋嘅製作質素如何🤓🤓呢間位於太安樓新開嘅吐司店😍一開始就比menu吸引咗😍😍款式實在太多 價錢由$30到68不等 真係款款都想試🤩 原條鰻魚吐司連一罐茶都係賣$68 係幾吸引🤪 但最後我都係試啲common 少少嘅款😋😋因為愈簡單口味愈試到佢哋嘅製作質素如何🤓🤓-📌培根吐司 $33 (連一罐烏龍茶)吐司即叫即製 由落單去到拎大概用咗10分鐘都可以接受 同一般食到嘅吐司唔同 呢款唔係特別脆卜卜 反而食到麵包鬆軟嘅質感😗食落比較實在 飽肚感十足😋 配料方便炒蛋真係好嫩滑 吐司有好多沙律菜墊底 令到口感好豐富但如果吐司面頭有醬汁食落就唔會咁乾(而家係千島醬汁同沙律菜墊底 食到最後太多醬覺得好heavy) 另外煙肉煎得香脆啲香口味相信會更夾更好食😋😋呢個分量同價錢真係幾抵食 附近學生當lunch食都係唔錯選擇😙
但最後我都係試啲common 少少嘅款😋😋
📌培根吐司 $33 (連一罐烏龍茶)
吐司即叫即製 由落單去到拎大概用咗10分鐘都可以接受