2019-05-01 28 瀏覽
聽朋友講,旺角開左間台式一人一爐,咁岩得一支公,做下獨行俠先。茶茶台式料理位於港鐵旺角站 E2 出口, 步行約6分鐘,新寶戲院附近,都相當方便入到去,茶茶台式料理主要係食熱湯(窩)選擇都非常多,有8種不同既口味可供選擇(泰式海鮮&藥膳&烤魚&泡菜等等....都可供選擇)沙茶牛肉鍋(走辣) $108沙茶牛肉鍋真係好足料,窩入面有牛肉丸,娃娃菜,椰菜,雲耳,金針菇,鮮冬菇,豆腐,豆角粟米,炸魚皮,炸薯仔,炸枝竹,鵪鶉蛋,蛤蜊,鳴門卷,真係好多配料呀😻(出來時牛肉已熟,所以較老了一點)一個人食一窩剛剛好(我係大胃食個種),如果真係唔夠,仲可以加錢(加送食嫁)惹味燒牛舌 - $28惹味燒牛舌非常厚身,但食落較韌,牛舌上加入了蒜蓉及七味粉,非常惹味(但要用點牙力)芝士金鳳茶王 - $32茶味金鳳茶王飲落茶味較淡,芝士味感較薄弱

(泰式海鮮&藥膳&烤魚&泡菜等等....都可供選擇)

沙茶牛肉鍋(走辣) $108
(出來時牛肉已熟,所以較老了一點)

惹味燒牛舌 - $28

芝士金鳳茶王 - $32
茶味金鳳茶王飲落茶味較淡,芝士味感較薄弱