2011-04-25 9 瀏覽
今天與一班朋友一行十六人(連bbs)到這兒嚐下午茶自助餐。首先要讚的是復活節假期, $128的價錢都不算貴, 而且我訂位時, 已要求坐位需要寬鬆一點和三張bb椅, 到場時, 真的給予我們不錯的梳化位及已預備了bb椅。但食物方面就真的很失望。就下午茶而言, 我覺得甜品、小食是最重要的。但甜品款式廖廖可數, 賣相不錯, 但質素欠奉。蛋糕、雪糕, 連餐飲(已加糖水)都過甜。雖然是"M"字頭雪糕, 好似貴野, 但只得兩款品味,味道亦不得讚好。熱葷、小食及湯麵的款式不多, 而且味道都好壞參半。但沙律看來都不錯, 我沒有食, 不予置評。最後因為我們的老友有咭,所以再85折, 折實位位$120, 唔... 假期來說, 若要求不高的話, 還可以啦! 但可一不可再。
2011-04-24