2022-09-18
今日去灣仔食漢堡包,Burger Joys,餐廳一向都非常有名氣,早年獲國際旅遊網Big 7 Travel 選為「全球最佳50 漢堡包店」,香港漢堡No.1。-Cheeseburger/ Double Cheeseburger Combo 雙層/芝士牛肉漢堡漢堡扒使用USDA 美國優質黑安格斯牛肉製成,並加入紅酒和牛油烹製。包就用上米芝蓮得獎主廚Michael Gillet 提供獨家配方炮製而成的法國牛油包Brioche Bun製作。牛肉即使只用上USDA Choice grade,但係牛味都非常香濃,滋味無比。特別欣賞既地方係漢堡扒既邊位煎得夠香脆,牛味更為突出。配上新鮮生菜及蕃茄,一個經典的芝士漢堡就此誕生,簡直係回味無窮。-Melted Cheese Fries 芝士薯條中文叫芝士薯條,我覺得英文更加貼切,Melted Cheese,即溶了的芝士,一聽名字已經十分吸引,芝士味香濃,薯條夠脆,薯條用上幼身薯條,可以更有效帶上大量芝士一齊食,非常滿足。-Sweet Potato Fries 甜薯薯條甜薯薯條比起馬鈴薯製成的薯條更多了甜味,感覺亦更為健康。 甜薯薯條份量不少,顏色帶自然
Melted Cheese Fries 芝士薯條
Sweet Potato Fries 甜薯薯條
甜薯薯條比起馬鈴薯製成的薯條更多了甜味,感覺亦更為健康。 甜薯薯條份量不少,顏色帶自然橙紅色,形狀偏長幼身,外層包一層超薄身脆漿,賣相吸引。
評分 : 8.5/10