2018-04-24
唔係誇張,高麗軒係我暫時食過最好食既韓燒放題,如果食韓燒我會首推呢度。一般放題都係粗製濫造,但呢度係每次食物都保持水準,輕調味,食材用料有質素,肉類唔會雪到變冰,全部都解凍好晒。晚市放題先係$218,想食好啲,upgrade野食先係加多$38,位處尖沙咀,地點方便,性價比超高。熊本霜降和牛 – 佈滿雪花紋,油脂豐富,梗係正。肉眼扒 – 大大片,肉味幾濃,但就真係韌左啲。特級牛頸肉 – 色澤紅嫩,切到細細一片,一啖一片啱啱好。皇者牛排骨 – 每碟都連埋舊骨一齊上,我覺得係咁多款牛肉之中最好食,醃得惹味,又夠腍。烤什錦海鮮拼盤有齊蝦、魷魚、魚柳、青口、帆立貝 – 難得全個拼盤五款海鮮都好食。魚柳、蝦、帆立貝都夠彈牙﹔青口大隻又鮮甜,燒完都冇乜縮水,肉好飽滿。魷魚 – 腍滑之中又帶啲爽彈,仲𠝹晒花,好好食。蛋包蝦 – 蝦冇乜鮮味,蛋香味仲突出過蝦味,但係即炸,味道反而有啲似「西多士」。燒雞翼 – 一向係「賣飛佛」,已經醃好左,味道唔錯,大大隻,好多肉。花甲 – 好鮮甜,肉身脹卜卜,但就有啲沙。雖然只係普通裝修,一啲都唔華麗,但要讚吓呢度抽風系統,食完都唔會成身燒烤味,好難得!仲有,好旺場吓,
熊本霜降和牛 – 佈滿雪花紋,油脂豐富,梗係正。
肉眼扒 – 大大片,肉味幾濃,但就真係韌左啲。
特級牛頸肉 – 色澤紅嫩,切到細細一片,一啖一片啱啱好。
魷魚 – 腍滑之中又帶啲爽彈,仲𠝹晒花,好好食。
花甲 – 好鮮甜,肉身脹卜卜,但就有啲沙。
雖然只係普通裝修,一啲都唔華麗,但要讚吓呢度抽風系統,食完都唔會成身燒烤味,好難得!仲有,好旺場吓,好多時都full house,要book定位。