2018-04-11
銅鑼灣哩間越南餐廳人氣幾高的!夜晚7點半黎到滿座了 好彩等左一陣就有位喇。等位其間我見到有人碗湯河炒成個煎pan 咁大 我心諗哩間野d野咁大碗既😂一打開餐牌就知喇 原來哩間越南餐廳既湯粉麵可以揀size 嫁 分regular L同XL 我同男朋友都算細食 要regular 得喇😂仲有各款飯、撈檬、小食可揀,種類都幾多👍🏻D沙冰都幾特別呀 俾佢既越式咖啡沙冰吸引住!越式咖啡沙冰 $45一上枱已經聞到咖啡香味,都幾大杯👍🏻哩個天氣飲凍野真係好爽,咖啡味濃,甜度都岩岩好,好飲!小食拼盤(2人) $98有3款小食-炸春卷、炸蝦餅、牛油蒜香雞翼!炸蝦餅炸到超香脆,蝦肉爽口,點埋泰式辣醬真係冇得輸!炸春卷都好香脆,而雞翼食到好香牛油味,好滿足!生牛肉牛坑腩片湯河粉(regular) $69可隨意落番各款香料同芽菜,個湯底清甜。哩度既生牛肉係用左安格斯牛肉所以食落好林 有別於一般肥牛。其實regular 都已經好大碗😂👍🏻 幾抵食真係!香茅雞扒撈檬 $68越南菜入面我首選係撈檬,我每次都會倒大量既酸汁,真係好好味!香茅雞扒煎得略熟,肉質可嫩d。越式滴漏咖啡 $33男朋友試左哩個熱咖啡,滴滴下幾特別,
男朋友試左哩個熱咖啡,滴滴下幾特別,杯底落左煉奶,撈混飲別有一番風味!