2009-09-13 11 瀏覽
平時行過, 成日都見到有人等位, 都已經好想試下~約左朋友聚會, 就簡左呢個, 試下新野嘛~早兩日已經book左位, 但佢講明只可以食1.5hr, 雖然我地諗住可以坐低傾下計~但無辦法, 我諗好食d既餐廳, 都一定多人,都吾會比你任坐!唯有食完再去飲野慢慢傾~原本book左7:30, 點知大家都遲放工, 即刻打去改8點, 之前問過想改8點得吾得,就係怕有人會遲到, 但只可以食1.5hr, 所以改晏dd穩陣d, 點知佢話無位, 但個於是諗住試多次, 睇下得吾得, 點知個服務生又話ok!4個女仔叫左兩個拉麵/一個燒餅/一個串燒併盤/2個雪糕+2個和果子其實大家都吾大食 , 所以都夠食,份量其實吾多!如果有男仔係到, 一定吾夠食!長崎拉麵 - 其實即刻素菜拉麵, 清清地, d湯又吾太濃! 但個人認為d拉麵無咩哎感特制豬軟骨拉麵 - 豬軟骨好林,仲有d半肥瘦既豬肉炆得好腍,好好食, 但湯底吾知仲咩鹼水味好重, 因為我鍾意食濃味既野, 所以覺得呢個好d, 但朋友就話長崎好d, 清d~燒餅 - 吾記得左叫左個咩燒餅, 好似都係得一款, 但食到有d豚肉係面頭, 但朋友就話無, 吾知點解! 但個燒餅面
平時行過, 成日都見到有人等位, 都已經好想試下~
約左朋友聚會, 就簡左呢個, 試下新野嘛~

睇下得吾得, 點知個服務生又話ok!

夠食!

吾知點解! 但個燒餅面頭吾知有d咩, 有d煙煙unun咁, 幾有咬感, 味精都吾錯!

串燒 - 都係咁上下, 無咩話好有驚喜, 只係記得個雞翼好好食 !

雪糕 - 都係一般

其實整體都ok, 但又吾算係好好, 都吾太明白點解會成日咁多人係門口等位!

服務好好, 本來只係可以食1.5hr, 但最後居然無趕人走! 而且叫人都好快就人應!
2009-08-27
慶祝紀念