2020-10-17 112 瀏覽
最近經常流連係K11 Musea, 閒逛下都覺得幾舒服,有時特登去買GC 牛角包。今晚順便係果度搵間餐廳食,k11 Musea既好多餐廳都好有自己的特式,感覺唔似其他大型商場全部係連鎖餐廳買處都有。 Curator 就係其中一間頗有特色餐廳,裝黃好搶人駐腳觀賞, 餐廳有大大小小的櫥窗擺放不同的特色創意物品,色彩繽紛,可供食客拍照或購買,牆身亦掛左不同好有藝術氣息的畫作,相信引唔少少女來打卡影相。當然我來係食好嘢啦,叫左一入凱撒沙津,味道正常,同其他西餐差不多,小食係雞錘配水牛芝士醬,味道還可以,不過水牛芝士太乾有點兒多餘,好似就咁擺塊芝士係雞錘上, 另外叫左一個肉醬通心粉,略嫌肉醬太少同埋酸,通心粉份量也好少。雖然餐廳最出名係藝術咖啡,但我沒有叫,因為感覺只是叫來影相打卡,於是隨便叫左杯抺茶拿鐵,味道正常,但價錢就不便宜啦, 整體來講可一試影相打卡,食物賣相都唔錯。