2019-08-18
自從上次試左山道呢間cafe, 作為街坊既我 覺得好好坐同好好味 今次係忍唔住再寫多次食評 高度表揚~~~xDD 今次同呀妹再黎 佢都覺得呢間cafe好正 而且門口就有大大個打卡位 我地十二點幾去到 仲未好多人 所以咋咋臨打個卡先 我地叫左冬蔭功雞肉螺絲粉 $88 ( pasta of the day) 仲有 all day breakfast $108 飲品就係 hojicha milk $47 同 earl grey choco $53冬蔭公雞肉螺絲粉:雞肉有四大舊 而且好濃冬蔭功味,加埋爆香左既洋蔥片好惹味!All day breakfast:材料好多!炒滑蛋,芝士腸同煙肉 烤多士配jam,半個牛油果,芝士腸好好味 煎得外皮脆卜卜入面再爆芝士出黎 正飲品就當然必點鎮店之飲 Earl Gret Choco(左) earl grey 味濃,再 mix 埋朱古力 好夾 另外 今次我就試左 焙茶 hojicha milk(右) ,用烘焙過既日本煎茶加埋牛奶 味道唔同平時飲到既抹茶 茶味再出啲 因為經過煎焙 茶既甘澀味再出啲 飲完呢個再飲一啖我妹既 earl grey choco 係一個
我地十二點幾去到 仲未好多人 所以咋咋臨打個卡先
earl grey 味濃,再 mix 埋朱古力 好夾
另外 今次我就試左 焙茶 hojicha milk(右) ,用烘焙過既日本煎茶加埋牛奶 味道唔同平時飲到既抹茶 茶味再出啲 因為經過煎焙 茶既甘澀味再出啲 飲完呢個再飲一啖我妹既 earl grey choco 係一個甜一個苦澀呀~~~