2009-06-13
今日去旅遊展順道去試吓馳名既蛋撻同咖啡. 兩點幾去到,一坐低伙記掀開餐牌介紹茶餐有d乜. 但係得一款. 當我掀去第二頁想睇吓有咩其他嘢食,佢又幫我掀返去嗰頁叫我嗌嗰個餐.熱咖啡(冇加糖): 微酸,奶味較重.都幾滑,但對我而言再濃d會更好.蛋撻(另加):夠熱, 酥皮香脆,唔會油淋淋. 蛋既部分偏甜.牛油餐包: 夠軟但唔鬆,無牛油味.食落口只係一堆甜既粉團. (但遲嚟既表妹話佢嗰個有牛油味,個邊仲有d脆tim.唔通食包都要睇彩數?!)煎蛋同腸仔: 我嗰個煎穿咗變咗熟蛋(表妹嗰個係流蛋).多油到可以當鏡照.沙嗲牛麵: 呢個最好味. 沙嗲味好香濃唔會一味死辣,牛肉好爽口(雖然係梳打粉既功勞).饞嘴既我走既時候買多包曲奇: 好鬆脆,清香既牛油味唔會過濃,甜度亦好適中.$18大大包,好抵買.