2017-07-04 343 瀏覽
呢日 同男友一齊放假 本身諗住去bbq 但係落足成日雨所以就醒起好耐冇食到燒魂一 我哋打電話去book枱 book咗八點三至十點三時段 夜晚去到 人唔係太多 一如既往員工service好好 好滿意見到menu都轉咗少少海鮮類扇貝轉咗做生蠔 本身都滿心歡喜 覺得應該可以回本 咁我哋開頭就叫咗啲刺身壽司 頭一轉啲刺身都幾新鮮幾好食 但係去到壽司嗰度啲壽司好細件啲飯微暖 咁就算啦之後即刻再order多一轉刺身 啲甜蝦個頭好黑好唔新鮮食落有少少雪味。 輪到海鮮喇我哋點咗四隻生蠔一客大蜆兩隻大蝦 啲生蠔上枱時只開咗少少殼燒到咁上下要自己開個殼 開完個殼之後其實學裏面有好多蠔碎 而且一打開隻好隻好好細冇乜肉 自己燒嘅話其實係有難度因為你一打開見到裏面咁多蠔碎其實胃口都已經大減。 啲蜆味道一般冇乜海水味 好彩大蝦只係叫咗兩隻 個頭黑蚊蚊 而且食落仲霉霉哋之後點左最鍾意食嘅牛類 啲牛肉超唔新鮮呀發黑而且佢雪得太厲害上啲嘅時候都仲見到有啲雪係上面 放上爐度燒佢不停出血水啲牛肉燒咗好耐都好似唔熟咁 又冇牛味 然後仲點左少量豬類 同雞類 味道一般唔係難食但都唔係好食囉 燒肉唔掂唯有叫啲熟食食下啦 點咗天婦
呢日 同男友一齊放假 本身諗住去bbq

之後點左最鍾意食嘅牛類
燒肉唔掂唯有叫啲熟食食下啦 點咗天婦羅 啲粉漿好厚我食咗一啖就已經冇食
點咗個麻醬烏冬但係麻醬係冇麻醬味嘅 叫兩隻餃子餃子啲油多到完全係滲咗入個餃子皮入面 見到都唔想食 唯一食得入口嘅就係牛油粟米 食曬呢碟完全
其實同男朋友已經係黎第四次以前質素真係唔錯起碼係食得入口 見咁耐冇嚟所以就想再食
但係經過今次之後我諗我哋唔會再嚟
而且價錢都唔係話好平 兩個人埋單六百幾蚊食呢啲質素可以食啲更好嘅。

2017-07-03