2021-05-05
充滿古典味道o既居酒屋,間餐廳分兩個部份,前面呢個空間帶點航海、船艙o既氣息,入面有個大d o既室內位置,有住舊式貴族梳化同bar 檯,昏暗之中又有少少似d private o既酒吧或者會所咁。o黎居酒屋又點可以唔食串燒呢﹖佢個燒烤鑪o係門口o個個位置,其實一行入o黎見到聞到已經流晒口水……叫o野食o既時候侍應哥哥仲問我地需唔需要走辣之類,非常細心。朋友鍾情食肉,即刻點o左燒蘆筍肥牛卷($28 未加一) 同雞柳($18)。肥牛肥美,搽上燒汁,咬落去時再加埋蘆筍脆身o既口感;d 雞肉則厚身大串,肉質嫩滑,瀋上調味粉更覺惹味。我就話一定要叫d seafood,寫o左燒日本特級刺身帶子($75) 同芝士蒜蓉燒蠔($26)。個帶子好吸引……果然靚料高質,燒過又靈舍香口~ 隻蠔無燒至全熟,滑滑的,蒜蓉比芝士味較出。諗住叫d 熟食晾下肚仔,因為見佢有得叫羊肉拉麵比較特別,所以叫o左。煎羊肉卷豬骨湯拉麵($78),以居酒屋o既級數o黎講算幾平!同埋料真係唔差,羊肉經醃製後仍滲出淡淡o既羊酥香,附以兩片大冬菇同成隻溏心蛋wo~ cp 值甚高。日式煎餃子($48) 都唔錯,點下薑醋更富開胃感,讓人夾下又
蘆筍肥牛卷 ($28)、雞柳 ($18)
燒日本特級刺身帶子、芝士蒜蓉燒蠔
煎羊肉卷豬骨湯拉麵 ($78)
日式煎餃子($48) 都唔錯,點下薑醋更富開胃感,讓人夾下又一粒,夾下又一粒……
日式煎餃子 ($48)
我叫o左杯菠蘿汁($18),朋友就要甘菊茶($18),貪佢可消滯化膩。
菠蘿汁 ($18)、甘菊茶 ($18)