2019-02-01
朋友慶高彩烈咁話book咗間好嘢同我食,慶祝佢升職加薪,一看之下,呢間位於君怡酒店嘅火鍋源自成都,係陳栢宇有份投資引入香港嘅。餐廳嘅裝修古色古香,有紅燈籠,壁畫,屏風,浮雕,木枱長木櫈,幾有風味。雲長小龍坎原來喺國內有超過二百間分店,出名食麻辣鍋(唔知朋友係咪唔記得我係唔食辣嘅)😂😂😂雖然有得揀鴛鴦湯鍋,但由於朋友咁啱有啲唔舒服,於是就陪我清清地揀咗個唔辣嘅湯底。📸皮蛋芫荽湯 HKD128雖然係清湯,但湯底濃郁夠味,大量皮蛋芫荽好足料。📸小酥肉HKD68香口酥脆,又細細粒容易食,我食到停唔到口,差唔多成碟都俾我食哂😂📸海鮮拼盤 HKD99/位海鮮新鮮鮮甜,而且價錢唔貴,絕對食得過!📸鳳城水餃皇(半份) HKD43脹卜卜,好足料,而且皮薄餡靚👍🏻📸龍哥牛肉卷 HKD88幾特別,牛肉捲住芫荽,利害之處係滾完啲芫荽都冇走出嚟,保持原位,牛肉嫩滑,芫荽香濃爽口。📸魚皮餃 HKD48我打邊爐嘅必點食物,皮脆肉滑。📸玫瑰豬頸肉 HKD58賣相一流👍🏻肉質爽口彈牙!📸翡翠豆苗 HKD38份量多而且新鮮。📸豆沙鍋餅 免費(原價HKD58)而家like facebook就有得送喇👍🏻味道唔錯喎,荳沙少少
📸皮蛋芫荽湯 HKD128
雖然係清湯,但湯底濃郁夠味,大量皮蛋芫荽好足料。
📸小酥肉HKD68
📸海鮮拼盤 HKD99/位
海鮮新鮮鮮甜,而且價錢唔貴,絕對食得過!
📸鳳城水餃皇(半份) HKD43
脹卜卜,好足料,而且皮薄餡靚👍🏻
📸龍哥牛肉卷 HKD88
📸魚皮餃 HKD48
我打邊爐嘅必點食物,皮脆肉滑。
📸玫瑰豬頸肉 HKD58
賣相一流👍🏻肉質爽口彈牙!
📸翡翠豆苗 HKD38
份量多而且新鮮。
📸豆沙鍋餅 免費(原價HKD58)
而家like facebook就有得送喇👍🏻味道唔錯喎,荳沙少少甜,鍋餅外皮香脆但唔油。