2023-10-25
一入到門口就見到中國宮廷格局嘅設計。有不同嘅宮殿座位,仲有大人小朋友古代服裝可以俾你着住影相留念好過癮,好像穿梭時空。呢度食火鍋,個火鍋一出場,就已經好有睇頭!大大嘅一個金屬鍋,加上乾冰嘅煙霧效果,令我好期待!雍穆公主·花膠雞湯鍋 (半隻) $318用上三黃雞每天新鮮熬製,配上大大塊厚身花膠,好有質感。雞嘅份量,估唔到半隻都有咁大,肉質好香滑。滋補靚湯好清甜,飲啖湯再打邊爐,正吖。 花花公主牛魔王拼盤 (細) $428一盤牛肉拼盤有齊頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花,超級豐富!牛黃喉口感特別爽脆,全部牛肉好新鮮,口感嫩滑。手打蟹子鮮蝦丸 (四粒)$68每一粒都真材實料手打丸,充滿彈性同埋鮮甜。伊比利亞橡果豬 $178 平時只係鍾意食牛,估唔到呢個豬咁香!肉質清晰大理石紋般嘅油花,肉味芳香濃郁,好值得食 !即炸黃金炒響鈴用特選腐皮炸香而成,再用鹹蛋黃醬炒香,好食到好似薯片咁脆,仲有好香嘅鹹蛋黃味好滿足!香香宮煮雜菜拼盤 $98 有選擇困難症嘅我,叫呢個拼盤一流,有齊不同嘅精選蔬菜好新鮮,份量可以夠4人食都得。自家製足料竹蔗茅根 $78壺身似足古
雍穆公主·花膠雞湯鍋 (半隻) $318
花花公主牛魔王拼盤 (細) $428
手打蟹子鮮蝦丸 (四粒)$68
每一粒都真材實料手打丸,充滿彈性同埋鮮甜。
伊比利亞橡果豬 $178
即炸黃金炒響鈴
香香宮煮雜菜拼盤 $98
自家製足料竹蔗茅根 $78
壺身似足古代宮廷,好有儀式感,大大渣,味道清甜,清熱解渴。