2021-10-04
聞名已久的店今日約了朋友在行一的時間吃這個午餐set店舖12:30才開門幫手驚旋轉門進入後侍應已經一字排開企喺度等待招待客人我們被安排坐在一個卡位 位置寬闊唔迫。我地早入場所以人不多,食客約1點多才到點菜之後侍應會上一個牛油麵包,幾好食 我聽到隔離個嬸嬸仲想追加🤣🤣當完全吃完麵包之後侍應才會上頭盤。我哋有三個人所以叫了三個唔同嘅食物1.蟹肉沙律配檸檬泡沫這個味道比較普通食唔出蟹肉味,較為清淡2.煙燻鴨胸黑醋紅麴句開醋漬蘿蔔,這個味比較濃但吃落比較麻煩,紅菊苣一絲絲好難切,女士食會唔方便都唔好睇3.香脆豬腳配法國酸菜雞蛋黃醬這個比較容易切但吃落就有一種似午餐肉嘅感覺味道都OK醬汁冇問題主菜方面1.紅酒會牛面頰肉配薯蓉牛肉很好吃但比較林冇乜咬口感覺上用匙羹食都可以但味道是可接受的2.鱈魚柳配貝類辣肉腸泡沫,同樣地這個魚柳比較清淡煮出來肉身也很林嫩滑,配襯的醬汁也很好吃3.四色芝士意大利雲吞芝士充足但黑松露味牛肝菌未就唔係咁明顯但如果鍾意食芝士嘅話這個也是不錯的選擇最後到了甜品1.法式白桃杏仁撻配雪糕杏仁撻鬆脆但味道唔夠出色雲呢拿雪糕味道不錯2.忌廉泡芙雲呢拿雪糕平朱古力汁,這個影相及味道都
我們被安排坐在一個卡位 位置寬闊唔迫。
我地早入場所以人不多,食客約1點多才到
當完全吃完麵包之後侍應才會上頭盤。
我哋有三個人所以叫了三個唔同嘅食物
主菜方面
最後到了甜品
2.忌廉泡芙雲呢拿雪糕平朱古力汁,這個影相及味道都幾好不過如果女士食這款甜品就比較容易整污糟同埋唔夠優雅
3.檸檬忌廉卡配集莓,這個出奇地好吃檸檬清香酸酸美美,士多啤梨也很甜食完有種清新嘅感覺
最後咖啡檸檬茶就比較普通一點但是上枱的茶壺及杯碟,賣相很好適合打卡。
12:30入場可以食到2:30時間是充足的這餐廳就連洗手間都有一番佈置所以整體去到邊個位置都可以影相做紀錄留念值得情侶二人世界嘅好去處