2023-12-07 351 瀏覽
嘩!行過呢間小店,聞到陣陣香氣,不由自主咁走咗入去。呢度嘅車仔麵真係有料到爆!🤤我點咗一碗鮮蝦炒粉麵,啲蝦仔彈牙得嚟又新鮮,炒粉麵絲滑得滯,翻炒得火候剛剛好,每啖都食到啲soya sauce嘅香濃,真係食到停唔到口!然後仲有個芝士豬扒包,嗰層芝士咁軟塌塌又稔,豬扒香煎到啱啱好,內裏嘅肉汁保留得宜,咬落去真係超滿足!😍甜品方面,我揀咗個檸檬撻,啱啱好嘅酸甜口感,檸檬香氣夠晒清新,底部嘅餅皮酥脆過癮,簡直是完美嘅結局。食物精緻得嚟唔貴,好適合街坊日常嚟吞嚟吐。整體嚟講,呢度嘅食物質素真係正!店家用心,味道地道,下次再嚟我一定要試多啲唔同嘢!👍🏻咸香嘅蝦、濃郁嘅豬扒包同清新嘅檸檬撻,食完之後心情都好咗!呢度正宗又平民化,真係值得推介!