2018-05-13
1900 瀏覽
白色情人節跟老媽去了叔公80歲壽宴,雖然只有兩圍,但大家都好開心,一開始我的阿姨就開卡啦OK,全程兩、三個鐘N咁多人輪住唱~~~人齊就開始用餐~~~今次呢餐個個表弟都飲可樂,叔公家庭好有趣,佢有三個女一個仔,外孫和內孫共有6個仔,一個女孫都冇,所以佢見到我個女就好鍾意,但當日係平日,怕阿女疲累而冇帶佢去,令親戚們有少少失望~~~一開始上龍蝦伊麵,我個人每次只是食伊麵,見到班表弟食龍蝦個開心樣我真的不想搶食~~~乳豬食起來感覺不錯,每次去飲食乳豬係我至愛的食物~~~米網翡翠海中寶,望落去不錯,我就覺得OK,因為我主要食尤魚片~~~黃金百花球,呢個都不錯,熱上係好食d(^_-)花膠海皇燴翅,我好耐未試過咁有腥味的翅,竹笙味也很重,希望唔好再俾我遇到這麼難入口的翅鮑汁金錢原隻鮑魚,鮑魚都算ok,但唔算最淋~~~清蒸沙巴龍躉,感覺ok😅😅😅極品脆皮燒雞,算係ok,又係夾d第二日食~~~鮮花荷花飯,由於大家食飽咗,所以我放咗入環保餐盒帶返工食萬壽桃包,又係食唔晒,最後都係要打包返屋企環球生果,賣相還可以吧!其實呢餐唔係在於食物好唔好食,最重視其實係現場開心的氣氛,始終長輩大壽係開心事。舊年年頭在
人齊就開始用餐~~~
乳豬食起來感覺不錯,每次去飲食乳豬係我至愛的食物~~~
黃金百花球,呢個都不錯,熱上係好食d(^_-)
鮑汁金錢原隻鮑魚,鮑魚都算ok,但唔算最淋~~~
清蒸沙巴龍躉,感覺ok😅😅😅
極品脆皮燒雞,算係ok,又係夾d第二日食~~~
鮮花荷花飯,由於大家食飽咗,所以我放咗入環保餐盒帶返工食
萬壽桃包,又係食唔晒,最後都係要打包返屋企
環球生果,賣相還可以吧!
舊年年頭在呢間茶樓食過昕昕爸爸親戚解穢酒,所以覺得人要珍惜還在生的親朋好友,唔好到佢地離開時感到後悔或遺憾。