2017-08-08 161 瀏覽
作為番本既Fans,久吾久就一定會黎食,個日仲要送蒸氣火鍋,好低😆食野前,可以飲碗人蔘雞湯黎暖胃,D雞湯有雞味同藥材味,吾會太濃或太淡,味道週中,值得一試。蒸氣火鍋好可愛,吾好睇佢細細個,其實都可以好快用黎蒸熟野食,比起普通火鍋,應覺更衛生同無咁熱氣。鮮金菇,清甜爽囗。鮮冬菇就超多汁,有口感。海蝦就好新鮮,肥美。肥牛一般般,無咩特別。烏賊仔蒸完會縮水,變左一口章魚,口感Ok。黃金焗蠔有濃郁既芝士味,而且好creamy, 惹味,鐘意食芝士既朋友一定要試。梅酒係我最愛,次次黎到都必飲,今次帶我男友黎,我地飲左二壼,酸酸甜甜好開胃,一定要試!燒菠蘿,夠晒juice, 好清甜。魚生好好食,甜嘏夠晒新鮮,次次黎到都必食,因爲真係一D都吾苦,好清甜,爽口,一定要食!!三文魚就大大件,好有口感,其他都好新鮮。火炙海膽熱赤蝦壽司,火炙芝士玉子壽司,黑松露油甘魚壽司都好好食,外貌精緻,好惹味,濃郁既海膽,芝士同黑松露。火炙黃金三文魚,入口即融,香蔥海鹽象拔蛙壽司,口感爽口,都吾錯。每個壽司細細件,方便一口食晒,每一件都好有特色,岩晒花心又想試吾同味既朋友仔。芝味牛肉卷,築地吞拿魚海膽卷,鵝肝帶子卷燒牛舌

燒菠蘿,夠晒juice, 好清甜。

芝味牛肉卷,築地吞拿魚海膽卷,鵝肝帶子卷

燒牛舌串,有濃烈既牛味,十分惹味可口。

鹽燒雞中翼,一般般,其實都吾錯,不過同其他食物比,無咩特別。

虎蝦天婦羅,香草龍利柳天婦羅同好正,發覺呢度D蝦好新鮮,爽口,而且皮薄,醬汁酸甜,好開胃,可以食多幾舊。

牛油抄雜菌,有驚喜,比想像中好食,惹味同juice, 值得一試。

海膽豆腐,細細件,一口豆腐,食落有陣陣既海膽味,都吾錯。

黑松露帶子沙律,香口鮮甜,醬汁酸酸甜甜好開胃。

太子醬焗帆立貝,都吾錯,清甜可口。

呢度仲有飲品,甜品同雪糕區,任君選擇,我地因爲太飽,淨係食左迷你雪米滋,下次再黎一定會留肚試其他甜品

不得不提。呢度服務好好,不斷有人收碟,而且好快就送餸上台,寫幾多就俾幾多,吾洗作多。整體環境,食物同服務都好有水準,食過咁多間,都係最鐘意呢間放題,好有去餐廳食野既感覺,一D都吾cheap。