2018-12-05 82 瀏覽
之前去過呢間餐廳嘅分店,已經覺得好好食。今日睇完戲經過,見到原來MegaBox都有呢間餐廳喎,咁就梗係即刻入去食啦。呢度唔單止裝修靚,啲餐具都好靚。而且個Menu係圖文並茂,令人睇得好舒服。咁我哋就叫左呢個海南雞喇沙湯粉,啲雞唔單止夠晒滑,而且無骨,點埋啲汁食簡直啱啱好啊。同埋個湯粉係面同米粉兩溝,食落口感好特別,個湯底辣辣地夠晒開胃。呢個牛柳粒都好正,平時食泰國嘢好少有牛柳粒。佢時間煮得岩岩好,唔會太硬又唔會太稔,撈飯食一流呀。呢個海鮮炒粉絲都好吸引,一上枱已經聞到好大陣香味。而且夠晒足料,又有魷魚又有蝦。呢杯芒果特飲超級大杯,同朋友兩個人分都飲唔晒呀。而且一試就知係新鮮嘅芒果,飲落唔會太甜又解渴。呢間餐廳真係又平又好食,每一次黎都唔會令我失望呀,下次都會再嚟試吓其他野。