2022-03-26 639 瀏覽
一餐飯往往係一個好好嘅方式,俾我搵好似好耐冇見嘅人出嚟見吓面、傾吓偈。好耐冇食過越南嘢,有啲掛住,咁我就提議咗呢度。•河內牛柳粉🐂同一般嘅生牛肉湯河唔同,佢係用牛柳,而唔係牛肉片。口感已經好唔同。啲肉有厚度之餘,微生嘅鮮嫩肉質,再加埋越式嘅牛肉清湯,真心唔錯~•炭燒豬肉伴越南檬粉(奧巴馬粉)🐖就唔關前美國總統事嘅~🤣🇺🇸其實佢就類似日本嘅沾麵🇯🇵,明嘅話就知道食法嘞!好想讚下佢嘅炭燒豬肉~ 雖然佢放咗落湯浸,但炭燒嘅惹味依然喺度,仲要減少咗啲熱氣。加上越式地道甜大於酸嘅湯底,係有我去咗越南嘅感覺。用埋自己手滅薄荷葉放湯食,效果又幾唔錯~😎😎•鮮蝦米紙卷🦐想知一間越式餐館掂唔掂,叫呢樣就知。返璞歸真,呢度菜最緊要係蝦夠新鮮彈牙,菜夠新鮮爽口咁,就已經好好。不過我覺得加分嘅係⋯佢個汁,因為我食得出係廚師自己調出嚟,而唔係現成。落咗少少類似金不換同薄荷葉加檸檬嘅甜酸魚露,再加啲自己切嘅細細塊野菜,係你平時去越南旅行食飯先會見到嘅小心思~~🙊·食完覺得好滿足,好耐冇試過咁樣,環境仲好越南,希望遲吓可以返越南食⋯🇻🇳

河內牛柳粉🐂
同一般嘅生牛肉湯河唔同,佢係用牛柳,

炭燒豬肉伴越南檬粉(奧巴馬粉)🐖
就唔關前美國總統事嘅~🤣🇺🇸

鮮蝦米紙卷🦐
河內牛柳粉
河內牛柳粉連配料
炭燒豬肉伴越式檬粉(奧巴馬粉)
柑桔梳打
熱情果冰茶
河內牛柳粉
河內牛柳粉連配料
炭燒豬肉伴越式檬粉(奧巴馬粉)
柑桔梳打
熱情果冰茶