2008-04-19 14 瀏覽
同男友本來諗住去松記,但見個門口排晒人龍,所以咪搵吓有無其他選擇啦.後來行吓行吓就去到佐敦嘞,見呢間嘢有幾多人咁喎,就試吓.首先,叫極都無人執枱,到有人執嗰陣,執執吓又唔知去咗邊.執枱都攪幾個字.跟住,我叫咗一個"泰式火龍果白水晶",男朋友叫咗個"楊枝甘露"...嘩,個"泰式火龍果白水晶"原來係超甜椰汁加大粒西米加火龍果,甜到離晒罩,食完一定糖尿超標.嗰碗嘢要22蚊.都算數嘞.男友仲慘,個"楊枝甘露"只係用攪溶咗嘅芒果雪糕加超酸芒果兩薄片加黑色好似種子嗰啲粒粒.佢一放低我見到嗰樣就已經勁笑,我男朋友直情呆咗,而且嗰碗嘢超級勁難食囉!!!究竟佢地知唔知乜嘢係"楊枝甘露"?而且仲要賣成32蚊???我地對呢間嘢極至失望,以後都唔會再去.亦希望提醒一吓大家.
我地對呢間嘢極至失望,以後都唔會再去.亦希望提醒一吓大家.