甜品唔應該只係得甜, 一定要有鹹先可以攞返個balance. 至於pancake, 除咗鬆軟, 亦都應該有其他嘅質感, 咁先至有驚喜. 呢個pancake真係超級有誠意. 先講口感. Pancake 本身是鬆軟的. 但原來吃下去大有乾坤, 中間加了麻薯!增加了煙韌口感!你幾時食pancake中間會食到麻薯?呢個真係一個超級大驚喜吖! 唔單止鬆軟同埋煙韌,周圍仲加咗脆脆. 只有少量, 唔會搶走主角嘅口感, 但係就令成個combination 變得好夾好豐富!再講味道. 本身係甜, 但加咗有鹹味嘅cream, 中和左唔會只係覺得死甜. 再配有酸度嘅提子同生果, 真真正正做到balance. 本身都係一個pancake迷. 食盡銅鑼灣同尖沙咀幾間所謂日本過江龍嘅pancake. 現在發現原來不用去朝聖別人的過江龍,本地的出品也極有誠意.順帶一提, 呢間舖頭只有pancake好食( 仲要係原味) 其他就....唔講啦!如果唔係又會俾人哋話我太挑剔🤭另外雖然影相環境不錯. 但係其實真實情況係好多人! (下面嘅相係我專登等佢收舖嘅時候再去影的, 當日嘅環境唔係咁)隔離措施也未有做足. 枱同枱中間淨

另外雖然影相環境不錯. 但係其實真實情況係好多人! (下面嘅相係我專登等佢收舖嘅時候再去影的, 當日嘅環境唔係咁)隔離措施也未有做足. 枱同枱中間淨係用一塊A4紙咁大嘅板相隔, 完全冇抗疫嘅措施😥喺疫症嘅情況下堂食得未必安心. 所以下次我會外賣😂

有好多野, 唔係因為撐小店而撐, 而係因為真係做得好, 食物味道感動了我的味蕾👍🏻

100分的pancake, 不過疫情期間強烈建議要外賣🙏🏻

我把我的花藝和美食結合, 希望有人會懂得欣賞🍷🥂
45 分鐘 (堂食)