2023-03-17 25 瀏覽
竟然唔知尖沙咀開咗一間好得意,食漢堡扒嘅餐廳,入到去我哋嗌咗個ver.1二人餐,包括有沙律,有飯,有漢堡扒,有飲品,有麵豉湯。呢個二人套餐分別有兩份漢堡扒,而兩份漢堡扒都係唔同味道,一個係雞蛋和牛漢堡扒另外一個係芝士蛋和牛漢堡扒。最貼心嘅係枱面已經來自左一個吸油煙嘅器材,好近份食物咁樣吸晒啲油煙,盡量減少食完之後自己成身油煙味,呢樣嘢做得都幾好。漢堡扒嚟到嘅時候係鐵板上,旁邊有舊熱石,漢堡扒係生嘅,而你需要用佢提供嘅迷你鑊鏟逐少逐少放上去舊熱石到煎,煎幾熟由你自己話事,其實都幾得意,可以叫做有得食又有得玩,至於鐵板上面都放咗蛋漿,蛋漿亦都會隨着鐵板嘅熱力慢慢變熟漢堡扒味道都唔差,好夠味,份量亦都唔細。沙律菜係忌廉芝士味,非常新鮮,入邊嘅沙律汁係非常開胃

2023-03-07
10 分鐘 (堂食)