餐廳: 御鐵
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-27 292 瀏覽
閨蜜早前話想食鐵板燒,今日大家都可以早放工,可以係銅鑼灣先行個街,再食晚飯。餐牌以套餐為主,三心兩意的我地決定要兩個唔一樣的,一齊食。整個用餐體驗很好,而烹調方法配合食材,特出食材的鮮味,而份量都是大大份,同價錢成正比。有幾道菜式仲令我印象深刻。南非孔雀鮑配海苔沙律醬 - 南非鮑魚,厚身但易咬。真的用上原隻鮑魚,仲配有燒鮑魚內臟。燒的時候無加任何調味,鮑魚本身帶鹹鮮味,呢個食法能食到鮑魚的原味,鐘意多一點層次可以點醬食。斑馬賴尿蝦 - 同手臂差不多長的巨大賴尿蝦,肉質非常彈牙,味道鮮甜。熊本縣產A5和牛厚燒 - 即場點火煙燻,為味道加上多點層次之餘,仲好有睇頭,可以打下卡。牛脂豐富,肉質軟熟,有入口即溶嘅感覺。鐘意點少少鹽同夾塊自家制蒜片,豐富口感同層次。清酒煮蜆湯 - 因為酒精係烹調的時候已經蒸晒,所以飲到只有鮮甜味,仲有大大粒花甲。海膽烏魚子炒飯 - 個飯有烏魚子和海膽,再加了大量的蔥花炒飯,非常惹味。其實已經飽,但都忍唔住食晒😅最欣賞呢度d 職員十分友善親切,唔會好拘謹,仲好細心提我地要帶遮。

南非孔雀鮑配海苔沙律醬

斑馬賴尿蝦