2020-02-24
呢間泰國嘢,位於以前喺雅都花園嘅商場,依家改咗名叫gogo mall,入面已經全面改為以小店食肆為主類似food court/荃灣地皇廣場甘樣入到去鋪頭裝修簡潔,以泰國風為裝修設計,餐廳內卡位算多同埋都算寬敞唔會太迫我地點左個黃咖喱麵包軟殼蟹,好明顯個包係烘過,包皮脆!黃咖喱味道唔錯有清淡椰香味😍d咖喱汁多到滿溢,再撩埋啲麵包嚟食簡直係絕配😆重點就係個軟殼蟹,新鮮熱辣辣外脆內軟之餘分量有成兩隻蟹🤤好有口感呀!正!跟住就帶咗個食泰國嘢必點嘅泰國生蝦,以為好普通都係一個圓碟裝住幾隻生蝦,不過今次呢間泰國嘢令我好驚喜💃🏻尤其係佢嘅擺設用心!你睇吓佢個生蝦上得幾別緻💁🏻♀️如果大家係食生野嘅話不妨要試吓呢一個試下佢有兩個汁,兩隻都係泰國醬汁,綠色會偏酸同辣,另一隻就係酸酸甜甜辣甘樣,個人比較鍾意綠色嗰隻因為好醒胃😆仲有佢啲生蝦好新鮮,唔會有啲放感好耐/好霉嘅感覺之後我哋重點左個泰式雞絲金邊粉,同樣都係睇吓佢嘅用心位,用蛋網包住d金邊粉,唔好睇佢包住左好似細細兜,但係其實入邊份量都好多好足料,尤其啲雞絲多到食唔晒😆可見呢一間泰國餐廳除咗對食物質素有要求之外,佢哋對於食物嘅賣相都好講究,而非一般泰
可見呢一間泰國餐廳除咗對食物質素有要求之外,佢哋對於食物嘅賣相都好講究,而非一般泰國餐廳嘅質素,正!會再食😆👍🏻