2018-08-17
最近多左個group係周圍食野group, 最開心係今次係同老公朋友O既group, 可以同埋老公一齊食真開心 今次去左中環食牛扒, 好期待佢d好好食又可以任加o既薯條 餐廳要5人以上先可以訂位, 我地就岩岩好有6人, 不過就要9點先有枱, 仲話限食到10.30, 唔緊要啦, 係晏左少少, 照食啦 其實都幾唔好意思, 有一位朋友突然飛機, 好似呃左人地個booking service咁, 因為大家都8點就收工, 我地都慢慢行, 差唔多8.30去到, 照上去睇下會唔會早d有 枱, 早d入去, 佢話set up緊, 叫我地等下 等下一陣, 等下又一陣, 到左9點都入得話埋緊單…………..同半個鐘前講o既唔一樣…..算, 如果我地係9.25分都未入得,…………….足足等左一個鐘, 其實如果佢一早同我講未夠9點未得, 我地會去搵地方坐. 到左9.26分佢地都覺得唔好意思, 請我地企餐廳門口飲杯飲品 有朋友要左蘋果汁, 係真係啖啖果肉架, 於是朋友就順番條氣, 不過唔夠10分鐘叫我再追下, 最後我地9.40分入坐……… 呢度主菜得一種, 選幾成熟就得架啦, 先係食左面包同沙律先, 面包係特別,
今次去左中環食牛扒, 好期待佢d好好食又可以任加o既薯條
呢度主菜得一種, 選幾成熟就得架啦, 先係食左面包同沙律先, 面包係特別, 沙律有核桃架, 好好食呀
照舊啦, 大家食晒我就一左大半啦, 哈哈
不過講真塊扒就一般,都係上次食另一間好食好多, 同埋因為有 蠟燭坐住, 係會越黎越熟o既, 呢樣要留意呀
份量黎講係算大份, 我都食唔晒, 可能想留番quota食好味薯條
最後因為朋友生日, 我訂枱時問左可以叫甜品然後幫我地寫生日快樂, 佢唔係睇menu o既, 而係有職員推住架甜品車, 可以睇樣選
我地點左燉蛋同朱古力蛋糕, 個燉蛋真係好好味呀, 蛋味好濃, 質感又好, 真係好好食, 因為平時都唔太好朱古力, 不過佢都係濃郁o既, 又有朱古力脆, 都好食架
雖然一開始係等得耐左, 但入餐廳內o既服務真係好好呀, 職員好有禮, 係感到被重視的, 都推介大家食