2009-03-19 19 瀏覽
今晚老公响尖咀做 完嘢揾地方食飯,諗起雜誌介紹話呢度有真正炭燒牛,味冒名而來囉,七點walk in都有位,地方幾舒服仲有室外坐,不過是夜實在太潮溼都係坐返冷氣果边啦。老公叫咗foie gras做頭盤,賣相就靚,食就麻麻,我個洋葱湯就自己煮好味過佢囉,唔知點解咁甜,裡面件toast硬到浸往湯都等咗好耐先食到,可能一早toast咗封乾到硬。老公叫咗個是晚board menu嘅wagyu beef加 side叫西蘭花,我試咗一啖,係好炭燒,但除此之外就冇特別咯。我叫咗個lobster salad,D 龍虾肉好甜但有DD chewy,都可接受,但D菜嘛就略嫌唔夠爽甜。号外叫咗一紅一白酒,都好同意服務可以好D,每次上菜都要提佢攞黑椒,睇嚟唔係咁夠人手。但態度良好的。嘢食並唔算難食但呢個price可以有更好的選擇。
2009-03-18