2018-11-12 125 瀏覽
最近天氣漸涼,好明顯係個天提我,打邊邊既季節又黎啦!因去開尖沙咀,就一定要用OpenRice睇下,有咩吸引高質火鍋推介,揀了又揀,就決定左去酒鍋!見到d食物相同環境相好吸引,未到已經流哂口水。個menu都靚過人!岩哂我呢d重口味人士!打邊邊當然唔小得混醬啦!佢地個XO特別值得推介,落足料,一定要試!因為最近做野辛苦,點都想對自己好D,就揀左佛跳牆湯底!鍋底本身有芋頭,超有咬口, 及唔小得高級食材如海參冬菇、金華火腿、干貝,好鮮甜!我超愛牛!叫左個頂級安格斯牛小排,佢賣相吸引唔好講,最緊要唔係得個樣,脂肪較少,佢質感非常有咬口,肉味油香比例均等,係食牛者的優等選擇!小小點左個海鮮拼盤,份量唔會太多,剛剛好,但質數絕不欺場,皆因蟶子皇和扇貝超級極大,蝦亦爽甜,值得推介!餃亦係我好鍾意點的一道,我揀左好少見既黑松露餃,當然其本身菇香味強,份外高貴!響鈴!響鈴!打邊邊點可以無響鈴!?佢自家制既紫菜響鈴卷,輕輕淥3秒即食,外脆爽口,點一點個混醬,過份地滿足!連埋個野飲,一人幾百蚊食有質火鍋,係尖咀絕對可以接受,下次定必再試!佢個五格邊邊已經成為我地下一個target!!

個menu都靚過人!
岩哂我呢d重口味人士!

2018-11-08