2021-12-13
今日同朋友行荃灣,經過大鴻輝大廈,見到食肆林立,朋友話想食火鍋,記得早前食過葵芳一鍋堂覺得唔錯,見到這裡有分店,咁就上去光顧。餐廳有15款湯底供應,入坐前先選定。有些蔬菜類及食品可自助式自取,其他精選食物就用手機落單。我同朋友都係牛魔王,只order牛類,有安格斯肥牛及牛板腱,封門柳,牛脷心托。餐廳選料尚盛,肉質鮮嫩,油脂均勻,牛味濃郁。其它如魚頭雲,生魚片,花膠,手打墨魚滑,鮮蝦,鮮枝竹,日本紅心蘿蔔,鮮淮山都非常新鮮,仲有我至愛炸魚皮就唔少得。自選即食物,我個人覺得黃金炸魚皮,白雲鳳爪及豬耳都是必食!飲品款式又非常多,除一般罐裝飲料外,仲有自家製飲品,朋友同我最鍾意洛神花同蝶豆花茶。甜品仲有自助芝麻雪糕供應,但我哋食得太飽,留番下次再來時先試了!結賬兩人祗是五百多元,認真超值!