2019-01-15 246 瀏覽
剛剛日本旅行返黎,但果到太多美食,好多時返到香港都依然意猶未盡,但其實成日都覺得係香港食日本野要有番咁上下質素但又要CP值高係唔易搵的。今次就試下呢間係灣仔灣仔道既福岡.烏龍魚男,點解引左我過黎最主要原因係佢既樓梯木層架絕對係呃like一流!一坐低就會一人一杯welcome drinks 蘋果酒比我地試下,味道清清地易入口睇完餐牌一輪都唔洗點諗..既然黎得打卡就梗係要點最靚仔果個架啦我地兩個人叫左一個特盛魚男九段刺身盛同極上烏龍魚男九段壽司,另外加左個燒魷魚筒兩個樓梯木層架店員會逐一介紹係咩食材,雖然佢講完我轉頭都唔記得但食落我覺得算唔錯,味道比預期OK,都新鮮,同埋佢會叫我地順次序咁食,我地又乖乖聽話咁食,個味道由淡到濃雖然份量偏少,但我地兩個尚算覺得岩岩好,同埋佢有個魚湯烏冬好過癮,用一個金色經典熱水裝住,果然非常貫徹放閃作風黎齊野之後搵左個女店員幫我地合照,佢好好會影多幾張比我地今次得兩個人試,試既野唔係咁多或者下次有機會都可以再約朋友去試多D款

黎齊野之後搵左個女店員幫我地合照,佢好好會影多幾張比我地
今次得兩個人試,試既野唔係咁多
或者下次有機會都可以再約朋友去試多D款
2018-08-02