2019-09-20
是日要去荃灣果邊做野,就搵定間好野同女友共進晚餐,隨便搵搵openrice見到呢間好似不錯,就book左。呢間餐廳以貓做主題,雖然冇真貓,但牆上面掛滿哂貓既藝術畫同相,充滿格調。我地一人點一個餐,佢有dinner set menu,包沙律包湯包野飲仲有甜品,一站式服務!我地揀左牛板胛。另外仲有個special menu,有其他客係度就唔方便影啦,有個牛油果漢堡拼軟殼蟹大啡菇,淨係個名都長到爆,一定好豐富!就揀佢。間餐廳好貼心,會問你係咪share食,如share食既話佢會前後上菜,咁就唔會凍哂!正!先黎餐湯同包,湯係蕃茄湯,勁足料;兩隻包都好鬆軟,秒速食哂!呢杯係Mocha,要加15蚊,唔錯。呢杯係Virgin Mary,都係15蚊,女友話好開胃又解滯。上主菜!一見到我地都呆左,成三塊肉!份量驚人,加分!叫左7成熟,岩岩好,皮脆肉汁多,基本上可以連汁都唔使點已經勁好食。食到差唔多食哂,另一主菜就跟住上,好貼心。呢個好搞笑,個軟殼蟹原隻炸完放上碟,下面有舊大啡菇,呢個組合我第一次食,估唔到係咁正。個漢堡又係大份到喊出黎,咬落去肉汁必出黎,同岩岩既牛胛口感唔同,但肉味一樣咁濃。薯角炸得香口
呢杯係Mocha,要加15蚊,唔錯。
上主菜!一見到我地都呆左,成三塊肉!份量驚人,加分!
食到差唔多食哂,另一主菜就跟住上,好貼心。
個漢堡又係大份到喊出黎,咬落去肉汁必出黎,同岩岩既牛胛口感唔同,但肉味一樣咁濃。薯角炸得香口,調味出色。
咁鬼大份,真係食到我地飽到頂唔順。不過未完,仲有個蛋糕仔做甜品!係士多啤梨蛋糕,由於真係食到好飽,我就真係食唔哂,不過女友有個甜品胃,清哂!哈!
總括餐廳係出色既,坐位舒服,野食又大份好食,值得推薦。