2020-11-30 162 瀏覽
呢間burger 餐廳被Bloomberg選中為<2020年全球最佳漢堡>,同時又係全港最佳漢堡,我又點可以錯過呢身為荃灣友,今日我就嚟到南豐紗廠The Mills 三樓試試佢手勢我叫咗個Honbo($78) 加combo($25),有一份薯寶加嘢飲,我就要咗罐可樂。個漢堡塊patty係手打嘅,煎嗰陣時勁香,就咁聞都知唔會差得去邊,搞到我想即刻去廚房食咗塊肉先等咗15分鐘左右有得食我先食新鮮滾熱辣炸起嘅薯寶,真係即炸,外面脆入面軟個burger係全餐嘅重點首先個包外面脆脆哋入面軟軟哋,好味然後塊手打肉份量都算多,都係煎到表面少少脆咬落幾juicy勁多肉汁洋蔥我鍾意生生哋,pickles酸少少,芝士唔會熔到唔見咗,呢個包都俾到我食完再慢慢行埋個紗廠打埋咭,咁又半日🙆🏻‍♂️

等咗15分鐘左右有得食
我先食新鮮滾熱辣炸起嘅薯寶,真係即炸,外面脆入面軟
個burger係全餐嘅重點
首先個包外面脆脆哋入面軟軟哋,好味
食完再慢慢行埋個紗廠打埋咭,咁又半日🙆🏻‍♂️