2025-06-23
Cobber 喺觀塘區黎講都算系必食之一嘅餐廳,一直都好評如潮,最近原來佢開左個new brand店 - Cobber Noodle and Mochi😍趁宜家新開少人知就快d去食左先😆食物價錢大概都系百幾蚊左右,有燉飯同意粉,當然仲有cobber 最出色嘅甜品啦🍰宜家新開張期間飲品仲可以喺飲品吧自由斟,有5款特式飲品,例如玫瑰荔枝特調、巨峰提子伯爵茶、鴨屎香檸檬茶等等🍹主食我地嗌左蔥蒜香蟹肉炒意粉 & 明太子忌廉蝦肉三文魚子飛魚子紫蘇燉飯~滿佈新鮮嘅蟹肉,配埋大量嘅炸蔥蒜,豐富每一啖嘅味道!明太子忌廉蝦肉三文魚子飛魚子紫蘇燉飯呢個系我個人好推薦的,佢仲有出意粉版本嫁!一見到明太子就一定會點🤣鹹鹹辣辣好正,再配搭飛魚子,除左口感清脆,一咬就爆嘅口感,仲帶有又鹹又甜嘅味道。甜品就咁睇menu 已經好多選擇,仲要好多選擇😍令到我呢個甜品控都有選擇困難症!最後揀左抹茶雪糕麻糬拿破崙 💚 & 焦糖巴斯克芝士蛋糕💛 前者用Q軟嘅麻糬皮包住冰凍嘅抹茶雪糕,系好似食緊雪米糍咁,so yummmmy😋再mix 埋超酥脆嘅拿破崙,不得了👏🏻 而焦糖巴斯克芝士蛋糕,芝士蛋糕本身質地好軟滑,而脆脆嘅焦糖,就