今日同媽咪參加女兒幼稚園活動後,齊齊去炑八燒烤親子餐廳食好嘢。入到餐廳就見到小朋友最愛的遊樂場,大大玻璃可讓大人邊食邊觀看小朋友玩耍, 旁邊更加有韓服可供小朋友免費穿上拍照, 大人需付每小時$70,講係咁講但係發現職員都好好人,過咗時其實都唔會收返🤪🤪。着住韓服去玩去燒烤,都可以係成場充滿韓風既環境打卡,已經值回票價,媽咪和女兒穿上韓服拍照都十分開心!燒烤盤可兩邊放芝士粟米和泡菜蛋漿,前菜有海帶,芽菜,海帶,泡菜,生菜,白蘿蔔和辣椒蒜頭均可無限添加。另外有沙律菜加車厘子很鮮甜,女兒十分喜愛。最開心係有小童餐牌,入邊所有餐點都非常精美,我地點左韓國公主蛋包飯城堡和蝸牛紫菜包飯,超靚嘅公主著咗黃色嘅蛋飯裙伴著雜果, 難得女兒主動吃光了。另外我們一同分享鍋牛紫菜包飯, 別緻嘅芝士眼睛, 紫菜夾雜火腿,蛋和沙律菜, 大人細路都喜愛。 女兒食飽後,我和媽咪就可以慢慢歎我們的燒烤食物,牛魔王嘅我哋,當然唔少得叫牛舌 ,同三味牛小排。 眼見肉類色澤鮮明, 賣相吸引。 只要經過輕輕燒烤,牛舌和牛小排皆肉質幼滑, 鮮嫩無比, 包上生菜進食, 感覺清新可口。每一次黎都會食厚切五花腩,五花腩要燒得好食都有啲

每一次黎都會食厚切五花腩,五花腩要燒得好食都有啲技巧嫁,所以職員都好好,會全程協助。先換過塊鐵板,成條放上去燒,令皮燒脆後,再切成小塊,香脆易入口, 肉汁豐富既肉汁得以保留,包上白蘿蔔進食, 口感一流。

邊食邊嘆杯沙涼薄荷乳酪梳打和皇牌士多啤梨乳酪梳打真是一絕。 媽咪喜愛薄荷可解消滯 ,我和女兒鍾意士多啤梨嘅酸酸甜甜,內裏更加有士多啤梨蓉, 果然真材實料。

今餐大人和小朋友都食得盡興 ,女女玩得高興,我同媽咪又可以盡情享受燒烤樂趣, 真係CP值極高嘅親子餐廳。係喎,臨走姐姐仲會送個扭蛋代幣可以去扭蛋換取小禮物添!