2020-10-24
家住馬鞍山呢個美食沙漠對呢個馬鞍山唔理好唔好食都要排餐死先食到一餐已經十分厭倦所以放假都會特登搭車出去係返呢個沙田區搵食今次又再一次嚟到沙田圍呢邊因為呢邊開咗好多食肆其中呢間和氣食堂之前嚟過幾次都見佢排哂長龍因為今次早出到嚟未夠七點見佢唔洗排隊所以就揀咗呢間門口量完體溫然後店員安排入座入到去其實得返最後一張枱如果唔係應該又要等 真係好彩店員放低Menu 佢個Menu成本電話簿咁厚非常花多眼亂 不過友人唔食生嘢所以無叫到佢d刺身同壽司 大阪豬扒丼 $85 個豬扒炸到勁鬆軟 同埋佢個醬汁真係有大板燒嘅味道 黑豚肩燒丼 $78個汁燒黑豚同個飯勁夾 撈埋d飯超級開胃 日式炒野菜 $72小食連埋個飯全部都煎炸嘢 所以叫多個菜 感覺無咁熱氣同埋唔會全部都係肉 雜菌炒椰菜 上面加埋d木魚同芝麻 上枱已經聞到勁香 明太子醬天婦羅炸蝦 $72唔會炸到成舊都係粉 唔同出面天婦羅用鰹魚乾製成的高湯天婦羅汁 配上明太子醬 食落有驚喜 千迴火鳥 $42即係炸雞中翼同雞翼尖 唔會炸得太過乾身 配埋個檸檬非常清新 本來仲驚點兩個丼飯 兩個小食 一個菜仲驚唔夠飽 嚟到個飯有d嚇親 因為個豬扒丼飯佢同Menu張相一樣都
對呢個馬鞍山唔理好唔好食都要排餐死先食到一餐已經十分厭倦
日式炒野菜 $72
明太子醬天婦羅炸蝦 $72
千迴火鳥 $42
即係炸雞中翼同雞翼尖 唔會炸得太過乾身 配埋個檸檬非常清新
本來仲驚點兩個丼飯 兩個小食 一個菜仲驚唔夠飽 嚟到個飯有d嚇親 因為個豬扒丼飯佢同Menu張相一樣都係叠到個飯勁高 埋單400蚊唔洗 樣樣都好食 下次一定再嚟試埋佢其他嘢 食到尾見到出面已經好多人等緊位 所以嗱嗱聲埋單讓張枱俾人 想食又唔想等最好七點前就到