2012-11-03 37 瀏覽
早已聞名 , 北角雞蛋仔, 各大電視台報章雜誌o既飲食專頁, 都不曾無報導過, 採訪過, 但北角對我黎講, 真係十年唔會去今日就因為早前團購左一個抵食雞煲二人餐, 所以先遠道而來一出地鐵站, 還未弄懂邊條街打邊條街, 要向左定向右 ....就o係馬路對面見到呢間利強記北角雞蛋仔, 立即搜尋一下,果然.... 原來就係呢間, 睇落舖面簡陋 , 如果唔係有人龍, 有鋪滿牆o既名人合照, 新聞剪報 , 加上香噴噴o既蛋味,再配合我呢唔識香港路要四圍搵街道名 , 我今日就會走寶喇即使巧合的遇上利強記 , 我地都係掙扎左一陣先買黎食o家食完簡直有種幸運又幸福o既感覺, 原來真係咁好味o家喎 !!呢底雞蛋仔, 應該係我食過最香最脆o既, 真係咬開會有卜一聲內裏小雞漿口感軟軟綿綿 , 如果再大粒少少就更好味,整個烘焗時間, 蛋漿面粉同糖o既比例都做得好出色, 果真佩服 !## 市面上己經出現左千奇百趣不同味道o既雞蛋仔, 相反呢度,一直就只賣原味同格仔餅, 又一令人佩服o既地方 !! 分店眾多下次去開旺角 , 記得都要去其分店試下同總店品質有否差異

今日就因為早前團購左一個抵食雞煲二人餐, 所以先遠道而來
就o係馬路對面見到呢間利強記北角雞蛋仔, 立即搜尋一下,
有鋪滿牆o既名人合照, 新聞剪報 , 加上香噴噴o既蛋味,
再配合我呢唔識香港路要四圍搵街道名 , 我今日就會走寶喇
即使巧合的遇上利強記 , 我地都係掙扎左一陣先買黎食o家
內裏小雞漿口感軟軟綿綿 , 如果再大粒少少就更好味,
下次去開旺角 , 記得都要去其分店試下同總店品質有否差異
2012-11-02
外賣自取