2022-07-07
之前經過尖沙咀都好想試哩間居酒屋🏮令和鍋物酒場 上星期打風取消咗🌀今晚終於同朋友來食好嘢🤩餐廳裝潢充滿日本feel👘空間感十足座位寬敞🤗多間VIP房私隱度高📕餐牌好多選擇種類又多😍主打刺身🍣石燒🔥鍋物🫕爐端燒🍡一品料理🍤炸物等等應有盡有😋清酒生蠔🦪2杯清酒同生蠔分開🦪店員哥哥好親切建議我地法食🤭將蠔放落清酒浸一分鐘🍋再吱檸檬汁🤤成杯清酒連蠔一齊食味道特加突出鮮味😋清酒煮蜆 每隻蜆都沒有沙非常鮮甜😋汁燒白菌突刺月見大啡菇呢倆個味道都好味😋尤其個突刺月見大啡菇幾特別燒廣島生蠔 個汁比較濃同酸但都幾惹味另外點了火鍋🫕青森縣🧄黑蒜醬油豚骨湯自選組合揀咗🦬A4日本和牛200g🥩配料有新鮮蔬菜🥬日本豆腐🍄菇類等店員送上枱時已經聞到好香😍忍唔住飲了幾啖🤤個黑蒜醬油骨湯味道非常濃郁🧅再將菇類放哂落個湯底🍄😋吸收哂濃湯真係好正🤤個A4和牛大大塊厚度適中🥩放落去燙8秒左右就食得😋入口肉質好軟嫩🤤我地唔夠喉再追加帆立貝 🐷日本黑豚肉 仲有M6澳和牛🦬比起A4和牛🥩雖然澳洲和牛冇咁嫩,但牛味比較濃同朋友吹吓水點都要飲番杯梅酒🥃另外杯巨峰提子乳酸梳打🍇酸酸甜甜幾清新整體哩度食物都幾好👍價錢又唔算貴😄店員親切
居酒屋🏮令和鍋物酒場
比起A4和牛🥩雖然澳洲和牛冇咁嫩,但牛味比較濃
同朋友吹吓水點都要飲番杯梅酒🥃
另外杯巨峰提子乳酸梳打🍇
酸酸甜甜幾清新
整體哩度食物都幾好👍價錢又唔算貴😄店員親切友善🤗值得再來幫襯