2024-12-22
朋友介紹咗呢間位於厚福街嘅樓上居酒屋,話食物高質,價錢又非常抵食,今次就嚟試吓。今晚叫得比較多,最令人回味嘅係日本A四和牛壽喜燒鍋🥰慢煮雞胸芫荽沙律慢煮雞胸搭配清新嘅芫荽沙律,口感嫩滑,爆發量嘅芫荽,啱哂芫荽愛好者!三文魚明太子他他三文魚食落夠新鮮,調味有啲柚子醋嘅感覺,十分開胃,好符合作為前菜。油甘魚三文魚三切厚切嘅油甘魚同三文魚十分鮮嫩,魚肉質感滑順,食得出食材非常新鮮。櫻花蝦柚子味噌燒飯團焦香嘅飯團鋪滿飯素食落香脆,櫻花蝦嘅鹹香同柚子味噌嘅清新相互融合,口感層次豐富。記得要早啲落定單,即叫即燒製作需時。日本A4和牛壽喜燒鍋關西風壽喜燒會經由店員專人處理食材。壽喜燒色香味俱全,湯底濃郁,甜鹹適中。選用咗新鮮日本A4和牛大切片,配日本蛋醬一齊食,鮮嫩多汁夠哂滑,呢嗰Set仲有其他配料例如豆腐、蔬菜、香菇、春雨等,可以吸收哂湯底嘅精華,有和牛嘅牛脂充滿整個鍋。如果搭配一碗白飯,簡直係完美,食落暖心又滿足,特別適合最近轉涼咗嘅天氣嚟食。清酒煮蜆清酒煮蜆湯底清甜,蜆肉鮮得嚟冇沙,搭配清酒香得嚟飲落唔會太強烈,食到後半段時間飲上一口湯,非常暖和。汁燒秋葵汁燒秋葵灑上比目魚碎充滿香氣,秋葵清脆
今晚叫得比較多,最令人回味嘅係日本A四和牛壽喜燒鍋🥰
慢煮雞胸芫荽沙律
三文魚明太子他他
油甘魚三文魚三切
櫻花蝦柚子味噌燒飯團
日本A4和牛壽喜燒鍋
關西風壽喜燒會經由店員專人處理食材。
清酒煮蜆
汁燒秋葵
汁燒秋葵灑上比目魚碎充滿香氣,秋葵清脆口感同醬汁嘅濃郁味道搭配得宜,十分開胃。
北海道花魚一夜干
北海道花魚一夜干肉質鮮嫩,咸香獨特,經過風乾後嘅魚肉香脆可口,搭配蘿蔔蓉提升了整體風味。
明太子雞棒
明太子雞棒外脆內嫩,明太子嘅鹹香同雞肉嘅鮮嫩完美結合,口感豐富。